Nieuws

01-10

Wirewise, veelzijdig systeem voor tuindecoratie en omheiningen 

WireWise is de komende drie jaar sponsor van Unitas/Perspectief 3 en voorziet het team van shirts, trainingspakken, tassen en een reclamebord. WireWise biedt particulieren een veelzijdig systeem voor tuindecoratie en omheiningen. 

Ontstaan

Wirewise is bedacht door Pieter Hannessen, de oprichter en directeur van Nedpack.

De nieuwe BV Qimarox (sinds januari 2013 een afsplitsing van Nedpack) is hoofdleverancier van standaardcomponenten voor productielijnen van bedrijven, zoals productliften en palletiseermachines. Dat zijn de eindschakels om een productielijn compleet te maken.  

Om deze machines worden veiligheidshekwerken geplaatst voor machine-afscherming, zodat mensen niet in aanraking met de machines kunnen komen. Deze Securyfence bracht Pieter Hannessen op het idee om de hekwerken ook op de particuliere markt te zetten. Zo is in september 2010 WireWise ontstaan.

De 23-jarige Kevin Hannessen, de zoon van Pieter, runt deze BV. “Door aanpassingen van horizontale en verticale bedradingen, is het prijstechnisch aantrekkelijker geworden voor de particuliere markt”, verklaart hij. “Er is minder bedrading, maar de draden zijn een paar millimeter dikker. Het wat grovere hekwerk is door particulieren makkelijk te monteren.”

Veelzijdig 

Erfafscheiding is het standaard product. Maar door de veelzijdigheid van het systeem is  er veel meer mogelijk met de panelen. “We gebruiken het naast de omheiningen van tuinen ook voor vijversystemen, terrasverhogingen en bloemenperken”, legt Kevin Hannessen uit.

“Doordat de draadstructuur niet recht maar geprofileerd is kun je er hout in schuiven, klimop tegenaan laten groeien en een buis in zetten. Zo’n buis dient niet alleen voor de bevestiging, maar biedt tegelijkertijd stijfheid. Want een hek moet sterk zijn. Met de profilering en de buizen onderscheidt WireWise zich van zwaarder hekwerk, waar veel meer ijzer en materialen in is verwerkt en wat daardoor vaak duurder is.”

Klanten kunnen de producten online bestellen. “Onze systemen passen altijd, doordat je het met handgereedschap op maat kunt maken. Het is heel makkelijk om zelf te monteren, maar we bieden ook de mogelijkheid om het door een hovenier te laten plaatsen. We hebben een uitgebreid netwerk door heel Nederland van mensen die dit kunnen.”

Promoten 

Kevin Hannessen is verkoper van de erfafscheidingen. Hij promoot WireWise regelmatig met folders, die hij als grafisch vormgever zelf maakt. “Maar ik merk dat er in de crisis niet veel nieuwbouwhuizen worden opgeleverd. Wel kan ik verkopen aan mensen die de schutting van hun bestaande woning willen vervangen door een gaasafrastering.”

Hannessen wil het product verder promoten door sponsoring. WireWise leent zich daar ook veel beter voor dan het internationaal georiënteerde Qimarox, vindt hij. “Een particulier koopt geen palletiseermachine, maar hier kan hij wel iets mee. Ik hoop dat we zo onze naamsbekendheid kunnen vergroten.”

www.wirewise.nl


tekst en foto: Marco Jansen

Foto's ondertekening: Winanda van Zwamen