19-01

Vooraf werd besproken dat het degradatiespook voor HKV steeds dichterbij komt en dat zij er dus alles aan zouden doen om de punten te pakken. In het verleden kwam daar vaak een portie Haagse bluf bij kijken en werd er door HKV gestreden voor elke bal.  Dit leverde vaak wedstrijden vol strijd en spanning op. Gedurende de wedstrijd zou echter duidelijk worden dat de Haagse bluf in Den Haag was achter gebleven en dat HKV niet de illusie had dat het punten mee naar huis ging nemen.
Met de nederlaag van vorige week tegen BEP nog in het achterhoofd schoot Unitas uit de startblokken. Binnen 1 minuut stond Unitas na 2 aanvallen en 2 schoten al met 2-0 voor. Dit schotpercentage werd uiteraard niet de hele wedstrijd volgehouden, maar gaf wel het startsein voor een solide eerste helft. Unitas scoorde rustig door gedurende de eerste helft, waarbij de scores netjes over de vakken werden verdeeld. Tegenover elke 2 doelpunten van Unitas kon HKV telkens 1 score stellen en zo werd een ruststand van 13-6 bereikt. Een ruststand die de krachtsverhoudingen in het veld goed weergaf. Unitas had meer balbezit, meer kansen en was duidelijk de bovenliggende partij.

In de rust werd er besproken dat er niet slecht gespeeld werd, maar dat we wel kritisch moesten kijken naar wat we beter konden doen. Zo moesten bijvoorbeeld kleine verdedigende fouten in de tweede helft worden voorkomen. Dit gezegd hebbende ging Unitas na d rust door waar het gebleven was. Unitas scoorde er twee, en HKV scoorde er 1 totdat er een tussenstand van 21-10 werd bereikt. Ondertussen had Machiel alle spelers van de A1 die reserve zaten al van de bank gestuurd om er vervolgens drie in te zetten. Maike, Roy en Tjardo vielen in, waarbij de laatste 2 hun debuut maakten in het 2e. Ondertussen was de score aan Unitas kant even stilgevallen waardoor HKV terug kon komen tot een stand van 21-16. Het was mooi om te zien dat daarna de A1 spelers het maken van doelpunten op zich namen. Eerst Maike en daarna Roy pikten hun doelpuntje mee. Op dit moment werd Tjardo er even fijntjes op gewezen dat hij de enige uit de A1 was die nog niet gescoord had. Uiteraard was dit het sein voor Tjardo om in de volgende aanval een mooi doelpunt van afstand te maken. Uiteindelijk werd de wedstrijd afgesloten met een 26-19 overwinning voor Unitas.
Al met al een verdiende winst voor Unitas. Met deze overwinning staat Unitas na 9 wedstrijden op een gedeelde tweede plaats met 14 punten. Een prestatie van formaat voor een promovendus! Maike, Roy, Tjardo en Jesse, bedankt voor het reserve zitten en invallen. Top dat jullie er waren!