04-03

Na de wedstrijdbespreking stonden alle koppen dezelfde kant op, winnen van NIC. Omdat Jonathan op skivakantie was (en nog steeds is) en Wolter in verband met ziekte de hele week niet heeft kunnen trainen, hadden we één spelende heer nodig. Omdat de A1 dit weekend niet hoefde te spelen was dit niet heel moeilijk, Jesse begon in de basis naast Jelmer, Lisa en Ante. Andere vak: Anouk, Yvette, Mark en Youri.

In het begin van de wedstrijd vielen de doelpunten makkelijk. NIC scoorde makkelijk via de twee mannelijke spitsen, waarbij Unitas in deze fase makkelijk doelpunten maakten via alle schijven. Dit heeft tijdens deze wedstrijd het verschil gemaakt voor Unitas. Met een 11-14 voorsprong tijdens de rust is Unitas tijdens de tweede helft nooit echt meer in gevaar geweest, zo kon een goede wedstrijd afgesloten worden met een 22-24 eindstand in Harderwijks voordeel.

Mooi om te zien in de 2e helft, Tjardo en Maike kregen na een hele week mee getraind te hebben ook wat speelminuten. Eerst genoemde scoorde tijdens zijn invalbeurt 2-maal. Ook Jesse, die zijn debuut in de basis maakte, scoorde 7-maal deze wedstrijd. Als laatste kreeg onze Daphne na een week skiën nog wat speelminuten. Zo stond er de laatste 10 minuten een gemiddelde leeftijd van 20,7 in het veld!

Na de wedstrijd zijn we met z’n allen de kleedkamer in gedoken om de deze fantastische 2e plek te vieren. Ook is er van deze gelegenheid gebruik gemaakt om Wolter te bedanken voor zijn eindeloze inzet op het moment dat we deze nodig hadden. Wolter heeft ons uit de brand geholpen door zich vrijwillig binnen de selectie te melden.

Wolter, ook via deze weg wil ik namens mezelf, alle spelers van de selectie en misschien wel via een hele hoop, zo niet alle Unitasleden je heel hartelijk bedanken voor je bewezen diensten. Zowel in als buiten het veld was je een geweldig persoon die onmiskenbaar binnen de groep paste, we gaan je ontzettend missen..

We hebben als team een geweldig zaalseizoen af kunnen sluiten en zullen dit op het veld doorzetten, daar zijn we met z’n allen van overtuigd!