10-05

Voor de zaal werd de thuiswedstrijd dik verloren met 9-20. In die wedstrijd kwam Unitas al snel op 0-7 achterstand en was de wedstrijd gespeeld. Het was dus zaak om dit in Eindhoven niet te laten gebeuren. In de voorbespreking werd er dan ook op gehamerd om safe te verdedigen en de tegenstander eerst maar eens van afstand raak te laten schieten, wat gezien de wind al moeilijk genoeg leek. Deze woorden leken helaas aan dovemans oren gericht, in de eerste helft gebeurde namelijk precies het tegenovergestelde. Collectief werden er fouten gemaakt en afspraken niet nagekomen. Hierdoor stond er al snel een tussenstand van 5-0 op het scorebord in het voordeel van DSC. Dit was het sein voor Coach Machiel Vellema om een time out te nemen om de gemaakte afspraken nog maar eens aan te halen. Ook in aanvallend opzicht had Unitas moeite. Waar DSC constant één hoek van het veld zocht in verband met de wind liet Unitas dit soms na. Daarnaast gaf DSC veel druk waar niet altijd goed mee om werd gegaan. Dit resulteerde in moeizame aanvallen en schoten van veraf. Hierdoor werd een stand van 14-6 de kleedkamers opgezocht.

In de tweede helft kwam Unitas een stuk beter voor de dag. Verdedigend werden er minder fouten gemaakt en was Unitas beter in staat om de twee aanvallende mannen van DSC, die samen circa 13 doelpunten maakten, beter in bedwang te houden. In de tweede helft zou DSC dan ook nog maar zeven keer scoren. Unitas was aanvallend echter nog te onmachtig om de wedstrijd spannend te kunnen maken. Het verschil zou dan ook nooit kleiner worden dan vijf doelpunten.  Alles bij elkaar resulteerde uiteindelijk in een terechte 21-14 overwinning voor DSC.

Na de thuisnederlaag dus opnieuw een dik verlies tegen DSC. Veel tijd om hierover na te praten is er echter niet. Aanstaande donderdag staat alweer de volgende wedstrijd op het programma, uit tegen KVS in Scheveningen. Unitas 2 strijd nog volop tegen degradatie en staat hierin net 1 punt boven de streep. Directe concurrent KVS staat 1 punt achter Unitas en dus net onder de streep. De aankomende wedstrijd is voor beide ploegen dus van groot belang! Voor nu: reserves en invallers bedankt, en op naar donderdag!