21-05

Voor het begin van de wedstrijd was al bekend dat KVS 3 zich na de verloren wedstrijd tegen Unitas had teruggetrokken uit de competitie. Hoewel hier veel over te zeggen valt, betekent het wel dat Unitas definitief uit degradatiezorgen is en dus ook volgend seizoen in de reserve hoofdklasse zal uitkomen.
Zoals gezegd stond er behalve de sportieve eer dus weinig op het spel. Desondanks maakten beide teams er een leuke wedstrijd van. Unitas wilde de goede lijn van de 2e helft veldcompetitie voortzetten en op een goede manier afscheid nemen van een drietal spelers en trainer. Gemaakte afspraken werden deze wedstrijd wel nagekomen en dat resulteerde in een kleine voorsprong. Unitas wist over meerdere schijven te scoren en kon juichen na mooie combinaties door o.a. het invallende heren duo Huijberts/Bouw. Mannen, bedankt dat jullie ook deze wedstrijd weer voor ons klaar stonden!
PKC liet echter zien ook een goede ploeg te zijn en kon in de tweede helft langszij komen. Aanvallend had Unitas het even lastig, waardoor PKC kansen zag. Unitas reageerde echter op tijd en nam het initiatief weer in eigen hand. Ondertussen was het ook de tijd om Youri, Lisa en Jonathan een welverdiende publiekswissel te geven. Om uiteenlopende redenen verlaten zij de Unitas selectie. De invallers uit het kersverse kampioensteam A1 (nogmaals gefeliciteerd en bedankt!) lieten ook nu weer zien dat over de toekomst geen zorgen gemaakt moeten worden. Onder andere door hun doelpunten liep Unitas uit naar de 21-17 eindstand.
Na afloop werd ook trainer Machiel Vellema bedankt voor zijn inzet de afgelopen twee jaar. Hij verlaat Unitas voor een nieuwe uitdaging bij Wit-Blauw Kampen. Heel veel succes!
Op deze plaats bedankt Unitas/Perspectief 2 ook het trouwe, fanatieke Unitas publiek. Geweldig dat jullie er altijd zijn!
Unitas/Perspectief 2 rest over twee weken nog een uitwedstrijd in Pijnacker tegen Avanti 2. Thuis werd er verloren, maar Unitas heeft bewezen in goeden doen te zijn.