Nieuws

11-02

HARDERWIJK – Unitas/Perspectief liet de kans liggen om zich voortijdig veilig te spelen in de hoofdklasse A. Tegenstander SCO was ook nog niet helemaal veilig, maar boekte in de Sypel een duidelijke 20-27 overwinning. De Friezen zijn hiermee zeker van handhaving; voor de Harderwijkers komt het op de laatste twee wedstrijden aan.

Unitas kon niet beschikken over Ineke de Boer, die vanwege achillespeesklachten aan de kant bleef. Zij werd vervangen door Ante Huijberts uit het tweede. In de aanvangsfase kwamen beide teams moeizaam tot scoren. Na 8 minuten stond het 2-3 in het voordeel van de bezoekers. Nena Ellermeijer en Roy van der Knaap zorgden binnen een minuut voor 4-3. De teams stonden halverwege de eerste helft op 5-5. Vanaf dat moment wist Unitas voor het eerst een gaatje te slaan door Huijberts, Roy van der Knaap en Thomas Hoekstra: 8-5. Daphne van den Berg scoorde twee keer achter elkaar zodat de voorsprong werd vergroot tot 10-6. SCO nam een time-out en kwam in de laatste minuten van de eerste helft helemaal terug. Met vijf doelpunten van de bezoekers was de voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen: 11-12.

De heren van SCO die zich aan het eind van de eerste helft met de score gingen bemoeien, gingen na rust door met scoren. Melvin Frieswijk en Henk Jan Bakker zorgden met elk twee treffers voor 12-16 10 minuten na rust. Unitas speelde zonder overtuiging en wist zich niet terug te vechten. SCO werd weinig in de weg gelegd en een kwartier na rust stevende Unitas op een ruime nederlaag af: 13-21.

Invaller Thomas Jongma gaf met twee treffers in korte tijd de thuisploeg weer wat hoop (16-22) maar die hoop bleek ijdel. Het degelijk spelende SCO had zijn ritme duidelijk gevonden en hield het verschil van zes a zeven doelpunten in stand. Unitas, dat de laatste weken thuis een goede indruk maakte, miste ditmaal het heilige vuur en ook het publiek onderging de laatste 10 minuten gelaten. De bezoekers wonnen met 20-27 en daar was niets op af te dingen. Geluk voor de thuisploeg was dat Nic. de laatste kans greep tegen Tweemaal Zes (24-25) zodat Unitas drie punten voorsprong houdt op de degradatiezone.

Unitas/Perspectief – SCO 20-27 (11-12).

Scores Unitas: Maike van den Berg 4, Roy van der Knaap 4, Daphne van den Berg 3, Thomas Hoekstra 3, Nena Ellermeijer 2, Thomas Jongma 2, Ante Huijberts 1, Jort Wiegersma 1.

Scores SCO: Annick Koning 7, Julian Frieswijk 6 (1), Menno de Vries 4, Henk Jan Bakker 4, Melvin Frieswijk 2, Kim van Dalen 2, Iris Hulzebosch 1, Demi Sierdsma 1.

Overige uitslagen hoofklasse A: AW.DTV – Rohda 11-19, Wageningen – Groen Geel 31-29, Tweemaal Zes – Nic. 24-25.

Stand: 1. AW.DTV* 12-20, 2. Groen Geel* 12-20, 3. Wageningen 12-14, 4. Rohda 12-13, 5. SCO 12-12, 6. Unitas/Perspectief 12-8, 7. Tweemaal Zes 12-5, 8. Nic. 12-4.