Nieuws

21-08

Trainersbegeleiding 2018-2019

Meer plezier voor trainers èn spelers

Unitas is vorig seizoen begonnen met het begeleiden van jeugdtrainers. Jasper Keizer is toen ingevlogen om de Unitas jeugdtrainers te begeleiden. Hij was er niet om te zeggen hoe het anders moest, maar juist om trainers te laten inzien waarom zij bepaalde keuzes maken.

Kijk onderstaand filmpje maar eens:

https://www.youtube.com/watch?v=KHOvLcfdKZQ

Dit jaar gaat Unitas een stapje verder. Er worden 4 trainerbegeleiders aangesteld voor de kangoeroe t/m D-jeugd.

Unitas wil jeugdtrainers helpen opleiden. Trainen geven is leuk! Je hobby doorgeven aan de jongere jeugd, wie wil dit nu niet!?

Maar het is wel handig als hier enige vorm van begeleiding bij zit. Want waar moeten trainers beginnen? Hoe gaan zij om met verschillende kinderen? Trainers bepalen een doel, maar hoe maken zij dit trainbaar?

 

Hier is de trainersbegeleider voor. De trainersbegeleider is er niet om trainers te beoordelen of te zeggen hoe het beter moet. Nee, de trainersbegeleider is er om te helpen!

De trainersbegeleider is er niet elke training, maar zal af en toe langskomen en in gesprek gaan met de trainer.

De trainersbegeleider, ook wel TB, zal veel vragen gaan stellen aan de trainers. Waarom kiezen zij voor een oefening? Wat willen ze met de oefening bereiken? Hebben de kinderen plezier? Heeft de trainer plezier?

 

Want hier draait het allemaal om, trainers EN spelers moeten plezier hebben in korfbal! En door middel van trainersbegeleiding hopen wij het spelplezier van zowel trainers als spelers te vergroten!

 

TB 2018-2019:

Kangoeroe + F-jeugd: Diana van Rijssen

E1 t/m E4: Daphne van der Berg

E5 t/m E7: Ante Huijberts

D1 t/m D4: Anouk van Bussel

 

Je ziet dat we insteken op de jongere jeugd. Hier kiezen we bewust voor.

1. Op de jongere jeugd staan ook vaak jongere trainers. Deze trainers geven voor het eerst trainen of pas een paar jaar. Uit de evaluatie blijkt dat deze trainers veel behoefte hebben aan begeleiding.

2. Unitas wil TB opbouwen. Waar we vorig jaar begonnen met Jasper Keizer die een aantal keer langs kwam om te begeleiden, kiezen we er nu voor om een vaste begeleider op teams te zetten. Het streven is om de komende jaren dit uit te breiden, zodat de C, B en A trainers ook een vaste begeleider krijgen.

3. Trainersbegeleiding is nieuw binnen Unitas. Wat is het? Wat moet je ervoor kunnen? Waar is Unitas naar op zoek? Ben je iemand met een sportopleiding, werkzaam in het onderwijs, ervaring met leiding geven of denk jij ook TB te kunnen worden? Dit kunnen zeker ook ouders zijn! Heel graag! Meld je aan bij Mirjam Postma (mirjam1990@hotmail.com).

 

Jasper Keizer zal ook dit jaar Unitas ondersteunen bij trainersbegeleiding. Echter zetten wij hem dit jaar in om de huidige trainersbegeleiders te helpen.

Daarnaast mogen C, B en A trainers altijd contact zoeken met Jasper voor vragen of opmerkingen.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=28&v=alQ5uDnG-NU

 

Groet,

Ante Huijberts & Mirjam Postma

Coördinatie trainersbegeleiding