Nieuws

30-08

Beste (jeugd)scheidsrechter,

Dit jaar sta jij weer (of misschien voor de eerste keer) ingepland om een of meerdere wedstrijden te fluiten komend seizoen. Hartstikke fijn dat jij je steentje bijdraagt zodat iedereen leuk en met plezier kan korfballen bij Unitas/Perspectief.

Als vereniging hebben wij met elkaar afgesproken dat wij vanaf de B1 en hoger leden inplannen om te fluiten, waarbij we zoveel mogelijk rekening houden met andere vrijwilligersactiviteiten die gedaan moeten worden. Dit betekent dat wanneer je ingepland wordt je er ook gewoon bent of in het uiterste geval zelf voor een vervanger zorgt.

De vacature voor het indelen van de scheidsrechters staat nog open. Dit jaar wordt het inplannen via een omweg opgelost. Er is dus geen mogelijkheid meer om over de indeling/planning met diegene die dit jaren gedaan heeft (Liselotte van der Bij) over te communiceren en er wordt dus ook echt van je verwacht dat je hier serieus werk van maakt. Dat klinkt wat onvriendelijk maar helaas laat de ervaring zien dat leden het soms op het laatste moment aan laten komen en het dan een probleem van een ander maken (het team, de coaches, het wedstrijdsecretariaat..). Laten we samen proberen dat dit jaar anders te doen!

Wat tips op een rij:

  • Als vereniging snappen wij dat het begeleiden en leiden van een wedstrijd als scheidsrechter best spannend kan zijn. Mocht je ondersteuning willen hebben dan kun je de hulpvraag stellen bij Gerrit van der Beek (vderbeek@hotmail.nl). Hij wil je graag op weg helpen, of verder als clubscheidsrechters wanneer je interesse in dit mooie vak aangewakkerd is.
  • Het schema is zowel voor het veld als zaalseizoen voor het hele jaar ruim van tevoren bekend en staat op de site en in Sportlink. Zet het in je agenda, telefoon, of waar dan ook J
  • Mocht je niet kunnen, begin dan ruim om tijd om een vervanger te zoeken
    • Vraag niet alleen je eigen teamgenoten maar probeer te ruilen met een andere scheidsrechter op een tijd dat je wel kunt
    • Neem even contact op met de trainers van het team dat je moet fluiten, zij kunnen je wellicht ook van ideeën voorzien

Voor de wedstrijd:

  • Zorg dat je minimaal 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd er bent. Dit is fijn voor jezelf en voor het team zodat de wedstrijd op tijd kan beginnen
  • Neem een fluitje, stopwatch, pen en papier mee.
  • Zorg dat je de Sportlinked app op je telefoon hebt
  • Vanaf februari 2016 is het verplicht om het DWF (Digitaal Wedstrijd Formulier) in plaats van het papieren formulier te gebruiken. De instructie voor het DWF vind je online.

Veel sportiviteit en plezier dit jaar gewenst en bedankt weer voor jouw bijdrage aan een topseizoen!

ckv Unitas/Perspectief