Nieuws

09-09

We maken grote sprongen met de bouw. Zoals jullie misschien gezien hebben hangen er regelmatig tekeningen en schetsen bij de ingang van het clubgebouw. De schetsen en plattegronden worden steeds nauwkeuriger en we zoomen op steeds meer detail in.

Inmiddels hebben we een groot aantal offertes binnengekregen en lijkt het er steeds meer op dat we onze doelen kunnen halen binnen onze financiële kaders. 1 van de meest spannende zaken is de W-installatie mede omdat we in een tijd komen dat het clubgebouw geen traditionele Gas aansluiting zal krijgen. Dit vergt nogal wat puzzelwerk maar zal ook mede zorgen dat we ook de komende jaren een energie zuinig gebouw hebben.

Het komend jaar zullen de acties van de bouwgroep hoofdzakelijk rondom de volgende clusters plaatsvinden:

  • Detaillering clubgebouw inclusief offertes

Zoals bij de ingang van de kantine te zien is wordt het ontwerp steeds scherper en passen we alleen op detail nog wat zaken aan. Inmiddels hebben we zo’n 60 procent van de offertes binnen en liggen we goed op koers. We zijn wekelijks gesprekken aan het voeren met specialisten op hun vakgebied. Een tijdrovende zaak maar we zien wel dat het werkt en dat we met name scherpere offertes van de verschillende partijen krijgen zodat we een compleet gebouw krijgen binnen ons budget.

  • Vergunningstraject gemeente

Zoals het er nu uitziet gaan we in week 38 de vergunning indienen bij de gemeente. WOW wat een mijlpaal, het leek erop dat we nooit deze stap zouden bereiken maar het gaat toch echt gebeuren. De relatie met de gemeente is uitstekend, we worden bij de hand genomen om de juiste stappen te nemen. Toch zal het nog een tijd duren voordat we definitief alle hobbels mbt het vergunningstraject genomen hebben. Medio Mei 2019 verwachten we dat we dit traject hebben afgerond zodat we kort daarna kunnen gaan bouwen. Wij denken nu zelf rond de zomer vakantie van 2019 dat de bouw activiteiten zullen starten maar dat is een prognose en zal dit jaar verder ingevuld gaan worden.

  • Hypotheek aanvraag

Uiteraard zullen we een lening moeten gaan nemen om dit te realiseren. Eerder hebben we al gemeld dat we 250.000 euro subsidie hebben gekregen. Daarnaast zijn we druk bezig met Maatschappelijk Financieren om een lening voor een lange termijn te verkrijgen. We weten inmiddels hoeveel we moeten gaan lenen en zullen hard werken om alle papieren en aanvragen in te leveren

Voor de vakantie hebben we ook nog met de gemeente gesproken over de velden. Dit lijkt goed te komen waarbij we denken dat eind 2018 – begin 2019 een begin wordt gemaakt om de velden opnieuw in te richten. We zetten alle druk erop om voor maart 2019 de velden zover klaar te hebben dat we er op kunnen korfballen / handballen.

We kunnen niet anders zeggen dat we de wind weer in de zeilen hebben, de energie weer terug is en dat er met veel inzet meerdere malen per week overleg gepleegd wordt om bovenstaande clusters in goede banen te leiden. Het gaat een spannend jaar worden!!!

Namens de Bouwgroep Unitas

Jan Hop