Nieuws

01-10

Met een heerlijke nazomer zonnetje aan de lucht, maakte Unitas/Perspectief zich op voor een nieuwe thuiswedstrijd. Tegenstander was Antilopen, dat zelf pas één punt wist te behalen tot dusver. Echter was dit punt verkregen na een gelijkspel tegen DOS, wat een ploeg is die bovenin meedraait. Een makkelijke wedstrijd zou het dus zeker niet worden.

Beide ploegen scoorden er lustig op los in de openingsfase. Nadat de eerste vier aanvallen allemaal in een doelpunt resulteerden, sloeg Unitas/Perspectief het eerste gaatje; 6-3. Een time-out van de uitploeg gaf niet het gewenste resultaat, waardoor de gastheren relatief eenvoudig een 12-6 tussenstand op het scorebord brachten. Waar Unitas/Perspectief de controle had in zowel de aanval als de verdediging, wist Antilopen tactisch geen verandering te bewerkstelligen. Een wissel voor rust gaf geen verandering in het spelbeeld, waarna met 13-8 de kleedkamers werden opgezocht.

Na de rust zette Unitas/Perspectief nog een keer goed aan en wist acht keer te scoren, tegen slechts drie van Antilopen. Dit resulteerde in een zeer comfortabele voorsprong van 21-11. Echter liet Unitas/Perspectief hierna de teugels vieren, waar de bezoekers dankbaar van profiteerden. Met vele acties naar binnen, handige balletjes achter de korf en lange aanvallen, scoorden de bezoekers viermaal in korte tijd. Een time-out van de coaches was noodzakelijk, dit keer met resultaat. Na de time-out scoorde Unitas nog vijf keer, wat de eindstand op 28-17 bracht. Extra leuk detail; voor de eerste keer dit seizoen wisten alle acht basisspelers van Unitas/Perspectief de korf te vinden. Dit ging gepaard met een hoog scoringspercentage, van maar liefst 34%. (Ter vergelijking; de drie voorgaande wedstrijden lag dit net boven de twintig)

Na vier wedstrijden staat Unitas/Perspectief op de derde plaats, slechts twee punten onder de nummer één SKF. Volgende week staat het treffen tussen deze twee ploegen op het programma in Veenendaal. Antilopen vinden we roemloos terug als hekkensluiter, die het volgende week tegen Nic. opnieuw mag proberen.