06-10

Na 3 overwinningen op rij stond vandaag een belangrijke uitwedstrijd tegen het ongeslagen SKF op het programma. Een wat rommelig begin van beide kanten, zorgde ervoor dat de doelpunten schaars waren. Na 10 minuten stond er een 2-0 op het scorebord.

Na 12 minuten was het eerste doelpunt van Unitas-Perspectief een feit door een schot van Mike van Boven.

Door een aantal keer niet scherp te zijn na een vak-wissel liep SKF toch weer uit naar 8-11.
Door met name de rake schoten van Matté Lipke en Mirjam Postma bleef Unitas aanhaken bij SKF.
Vlak voor rust kwam Unitas-Perspectief hierdoor dichterbij wat resulteerde in een 12-11 ruststand.

In de rust werd alles weer op scherp gezet, terug gaan naar de basis en vertrouwen houden met elkaar. Doen wat we hebben afgesproken en concentratie in de verdediging.

Unitas-Perspectief kwam vol vertrouwen uit de kleedkamer wat resulteerde in een snelle gelijkmaker. In een gelijk opgaande tweede helft bleef het lang spannend. Bij een stand van 17-18 stond Unitas-Perspectief voor het eerst op voorsprong. Het bleef spannend, maar mede dankzij de steun vanaf de bank en het meegereisde publiek langs de kant werd de voorsprong niet meer weggegeven.

Na het laatste fluitsignaal stond er 20-21 op het scorebord en gingen de 2 punten mee naar Harderwijk.

Door het gelijkspel tussen KIOS en Dos(W) staan de Harderwijkers (gedeeld) op de 1e plaats en kan het zich deze week voorbereiden op de wedstrijd tegen medekoploper Dos(W).