Nieuws

18-10

Afgelopen zaterdag reisde Unitas af naar Westbroek om een spannend potje te spelen tegen ook één van de koplopers DOS(W).
We begonnen de wedstrijd gelijk met een 0-2 achterstand, maar door doelpunten van Mike van Boven en Daniëlle van de Glind kwamen we weer op gelijke stand 2-2.

De doelpunten waren aan beide kanten schaars en er werd lastig gescoord.
Wel kwamen we op voorsprong met een puntje verschil (4-3). Maar Unitas wist de voorsprong niet te houden en dos ging scoren. Het werd 6-4 met nog 5 minuten voor rust.  Aan beide kanten werd er niet meer gescoord, en we gingen de kleedkamer in met nog steeds een 6-4 op het scorebord.

Terugkomend uit de kleedkamer had Unitas weer goede moed. Maar we kwamen niet tot scoren en dat lukte dos wel, als gevolg een 9-4 achterstand.

Aan de kant van Unitas kwamen en paar veranderingen, Matté Lipke ging naar het andere vak voor Tjardo Dijkstra en Bjarne de Jong kwam op de oude plek van Matté te staan.

Door deze nieuwe energie kregen we betere controle op de wedstrijd.
We hielden het verdedigend goed dicht en zo kon de aanval rustig opzoek naar een doelpunt. Dit pakte goed uit. We kwamen op gelijke hoogte door een strafworp van Thomas Hoekstra (11-11).

Er kwam nog een wissel in de eindfase aan de kant van Unitas. Ineke de Boer werd aanvallend ingebracht, ook dit was een goede wissel. Ineke wist er 2 in te leggen en zorgde voor de voorsprong van 12-11 met nog 5 minuten te spelen. Toch lukte het dos nog om een doelpunt te maken waardoor het weer gelijk werd.
De wedstrijd duurde nog enkele minuten maar aan beide kanten werd er niet meer gescoord. De eindscore bleef gelijk 12-12.
Helaas geen winst maar er ging in ieder geval wel 1 puntje mee naar Harderwijk.