Nieuws

21-10

Unitas/Perspectief mocht 20 oktober aantreden voor de laatste thuiswedstrijd van dit veldseizoen. En ook voor de laatste keer op het grote veld. Waar veel verenigingen al op de kleine afmetingen van 40 x 20 meter spelen, speelt Unitas nog op de grote afmetingen van 60 x 30 meter.

Binnenkort gaan de velden op de schop en in het voorjaar van 2019 hoopt Unitas op een klein veld te mogen spelen.

Er werd gespeeld tegen rodelantaarndrager HKV/Ons Eibernest uit Den Haag.

Unitas begon scherp aan de wedstrijd. Zoals vaker dit seizoen, leidde dit in de 1e aanval direct tot een heel grote kans. Helaas werd het buitenkansje vanaf 2,5 meter gemist. Dit zou in de 1e helft nog tweemaal gebeuren.

Niet veel later viel alsnog de 1-0 door de mand, gevolgd door de snelle 1-1. De wedstrijd ging gelijkop en na 12 minuten tekende Floor Munnik de 5-5 aan. Hierna volgende een time-out voor Eibernest.

Na deze time-out trok Unitas de teugels aan. Eibernest had moeite om tot kansen te komen door de verdedigende druk die Unitas gaf. Een scherpe Tjardo Dijkstra scoorde 3 maal en ook Matté Lipke scoorde 2 schoten. Eibernest mocht nog 1x scoren waarna Unitas met een vrije bal de ruststand op 11-6 zette.

Een 1e helft waarin Unitas ruim voor stond maar niet tevreden mocht zijn. Unitas speelde wat mat en opgelegde kansen werden gemist. Als er een scherpere afronding en passing zou komen, moest hier toch wel een ruime overwinning neergezet gaan worden.

Het 1e doelpunt na rust was voor Eibernest. Hierna scoorde Unitas via 4 verschillende spelers 4 keer op rij en stond het 15-7. Een ruime tussenstand die, zoals het er toen naar uit zag, uitgebouwd worden.

Niks was minder waar. Unitas vergat volledig te scoren. Beide vakken hadden het aanvallend moeilijk. Waar de ballen eerst wel vielen, gebeurde dit nu niet of werden verkeerde keuzes gemaakt. En als je zelf niet scoort, gebeurd dit aan de andere kant wel. Eibernest kon 4 keer op rij scoren waarna Mike van Boven de 16-11 aantekenden.

Via een tussenstand van 17-12 tekende Maike van den Berg uiteindelijk voor de eindstand 18-14 aan.

Een aanvallend matige wedstrijd aan Unitas zijde. Als de spelbeleving, discipline en het rendement de 2e helft hoger lagen, had Unitas een veel hogere score kunnen neerzetten. Echter wint het haar wedstrijd wel en door de winst van Dos (W) tegen SKF in Veenendaal staat Unitas/Perspectief nu samen met Dos (W) op de gedeelde 1e plaats in de overgangsklasse A.

Volgende week sluit Unitas de veldcompetitie af met een uitwedstrijd bij OWK. Deze tegenstander trof Unitas in de 1e speelronde ook. De punten gingen toen mee met de ploeg uit Oostwold. Echter moest Unitas erg wennen aan de nieuwe samenstelling en heeft na deze wedstrijd geen wedstrijd meer verloren. De ploeg uit Harderwijk is gegroeid en kan dit volgende week ook in resultaat laten zien. Mocht Unitas volgende winnen, dan gaat het als koploper de zaal in.