30-10

Afgelopen zaterdag stond de alweer de laatste veldwedstrijd van 2018 op het programma. In Oostwold nam  Unitas/Perspectief het op tegen OWK. Unitas was van tevoren gewaarschuwd dat dit een lastige wedstrijd zou worden aangezien OWK de enige ploeg was waar Unitas tot nu toe van had verloren.

Unitas begint vaak niet scherp genoeg aan de wedstrijd, wat ook zaterdag weer het geval was. OWK begon daarentegen wel sterk waardoor er al snel een 6-2 achterstand op het scorebord stond. Reden voor Unitas om al vroeg een time-out te gebruiken. Na de time-out heeft Unitas nog tegen een achterstand van vijf punten aangekeken maar wist dit gelukkig te beperken tot een 13-10 ruststand. In de rust werden de koppen weer dezelfde kant opgezet en de afspraken nogmaals duidelijk doorgenomen. Unitas kwam scherper uit de kleedkamer, er werd met meer beleving gespeeld en dit zette zich om tot een spannend slot van de wedstrijd. De 15-15 is het enige moment in de wedstrijd geweest dat, op de 0-0 na, Unitas en OWK op gelijke hoogte stonden. Na een 20-16 achterstand gaf Unitas nog eenmaal gas, drie goals op rij zorgde voor een 20-19 achterstand met nog anderhalve minuut te spelen. Echter had OWK de langste adem en wist in de laatste minuut de 21-19 er in te leggen. Eindstand werd 21-20 in het voordeel van OWK. OWK heeft zich vanaf het begin van de wedstrijd als de betere ploeg laten zien waardoor Unitas terecht heeft verloren.
Met een derde plaats, twee punten achterstand op de nummer één, sluit de ploeg het veld af en gaat zich voorbereiden op de zaal waar het zal uitkomen in de hoofdklasse B.