Nieuws

07-12

Hallo allemaal!

Mijn naam is Mees Andreae, voor wie mij niet kent, ik ben die blonde jongen uit de A1 die vaak zijn haar niet doet en weinig scoort. Aan mij de eer om een nieuwe rubriek op te pakken: “Vrijwilliger van de maand”. In deze rubriek ga ik maandelijks een of soms meerdere vrijwilligers in de spotlight zetten omdat zij veel voor club doen en betekenen.

We bijten het spits af met Erik Schuiling. Erik is pas 35 jaren jong en gelukkig getrouwd met zijn vrouw Marieke. Samen hebben zij twee dochters, van 7 en 2, genaamd Ilse en Benthe. Ondanks dat Erik een heuse Family Man is, vind je hem weinig thuis op de bank want hij doet erg veel. Erik werkt in de ICT-sector, bij Xibis in Gorichem naar eigen zeggen doet hij hier “hippe dingen”. Dit durf ik wel te beamen want hij heeft samen met Marcel Zakonski AnalyzeTeam gemaakt. AnalyzeTeam is onstaan omdat de voormalig hoofdcoach van Unitas 1: Adriaan van Dijk inzage wilde over alle percentages van de spelers tijdens de wedstrijd in plaats van na de wedstrijd. Naar aanleiding daarvan is een platform ontstaan waarop tijdens een wedstrijd gegevens kunnen worden ingevuld. Achteraf zijn deze percentages terug te vinden en kunnen er videobeelden van de wedstrijd worden bekeken. Erik behoort tot de staf van de selectie en filmt bijna elke zaterdag de wedstrijden van Unitas 1 & 2 en voert tijdens de wedstrijden gegevens in zodat de coaches daar inzage in hebben.

Chef social-media behoort ook tot een van zijn taken. Hiervoor plaatst hij berichten op de Facebookpagina en houdt deze bij. Ook de website waar u dit nu op leest, is werk van Erik. Dit is overigens niet de eerste website die hij voor Unitas heeft gemaakt want Erik doet dit al 20 jaar!

Naast alle computer gerelateerde zaken is Erik een sportman in hart en nieren. Als kleine jongen toen Erik nog een volle bos haren op zijn kop had (moet je nagaan hoe lang geleden dat wel niet is) is hij op korfbal gegaan omdat zijn broer Harro ook op korfbal zat. In de eerste minuut van zijn eerste wedstrijd scoorde hij zijn eerste doelpunt. Dit beloofde een schitterende korfbal carrière met veel doelpunten. Niets bleek minder waar want het duurde meer dan een jaar voordat Erik weer het mandje wist te vinden. Gelukkig mocht dit de pret niet drukken: onze Erik korfbalt nog steeds maar nu bij De Midweek. Hier heeft hij zijn draai weer gevonden. Door middel van de doorloopbal naar binnen een stip meekrijgen is zijn specialiteit, menig tegenstander kan hem niet bijhouden als hij aanzet naar binnen, zelfs een korfbalpaal kon hem niet op de actie naar binnen houden en boog door de midden na een aanraking met deze jonge god.

Erik is naast het veld vaak te vinden met een biertje en spekt de clubkas ook aanzienlijk met zijn passie voor dit goudgele drankje. Als u Erik ziet, aarzel dan niet om hem een drankje aan te bieden!

Al deze dingen doet Erik vrijwillig voor Unitas omdat hij graag iets terug wilt doen voor de club onder het mom van “velen handen maken licht werk”.

Erik bedankt!