Nieuws

30-12

Zo aan het einde van het jaar toch nog even een bericht van de bouwcommissie. Misschien hebben jullie het gelezen in de krant de aanvraag voor het nieuwe clubgebouw is in volle gang. Verschillende hobbels worden genomen door de commissie in samenwerking met de gemeente. Het ziet er wat dat betreft erg goed uit. Naast de aanvraag voor het nieuwe clubgebouw worden er ook zeer grote stappen gemaakt voor de nieuwe velden, Jan Tonny is de trekker op dit gebied. Zoals het er nu naar uitziet gaat de gemeente rond 01 maart met de nieuwe velden beginnen. Dit zal zo’n 2 maanden in beslag nemen. Dit betekent wel een uitdaging voor de vereniging en zal van een ieder een bepaalde flexibiliteit eisen m.b.t. training en wedstrijden. Het bestuur van Unitas is momenteel aan het bekijken in de vereniging wat de exacte impact is en hoe we hier mee om kunnen gaan.

Even terug naar het clubgebouw; zoals eerder beschreven zijn we op drie fronten bezig:

  • Offertes en begroting:
    Inmiddels hebben we op alle onderdelen een offerte of een detail Programma van Eisen. Met deze onderbouwingen zijn we er van overtuigd dat we een gedegen clubgebouw kunnen neerleggen. Inmiddels zijn ook diverse berekeningen m.b.t. constructie, energieprestatienormen en w-installaties uitgevoerd door professionele bedrijven. In de eerste maand van het nieuwe jaar gaan we verder om de offertes op elkaar te laten aansluiten, offertes te laten aanscherpen en keuzes te maken voor de grote partijen. Indien de vergunningen bij elkaar komen verwachten we nog steeds dat we net na de zomer 2019 gaan bouwen.

  • Aanvraag Financiering:
    Inmiddels hebben we maatschappelijk financieren onze begroting gegeven en hebben we ze opdracht gegeven om een goede offerte te krijgen voor onze hypotheek behoefte. Daarnaast is de gemeentelijke subsidie van 250k euro overgemaakt

  • Aanvragen subsidie – overheid (20% regeling):
    Een belangrijke en spannende stap is de aanvraag bij de overheid om een subsidie te krijgen voor 20% van de bouwsom. Hiervoor zijn we druk bezig om een opzet in te leveren op basis van de ingeleverde offertes. In het nieuwe jaar zullen Lucas Blom en Jan Tonny Visser een aanvraag indienen. Een zeer belangrijke puzzel in de gehele keten van het bouwproces.

Naast het geweld rondom het bouw en financieringsproces zijn er ook stappen gezet m.b.t. de verdeling van de kosten / opbrengsten tussen de Handbal en Unitas. Omdat we straks naast Unitas ook de Handbal aan het Slingerbos hebben is het belangrijk om ook hier de neuzen dezelfde kant op te hebben. Mark van de Greijn leidt deze gesprekken samen met de beide voorzitters van de clubs.

Rest ons niks anders te zeggen dan een hele goede jaarwisseling en op naar een bouwend 2019!!!

 

Namens de bouwcommissie

Jan Hop


Agenda

Webshop

webshop logo

only korfbal logo

Archief

Reclame