Nieuws

17-01

Hoi allemaal, hij is er weer! Je favoriete rubriek, waar je met smart op heeft zitten wachten: vrijwilliger in het zonnetje! Nu hoor ik u denken: “Dit heette toch anders?” Dat klopt, we hebben besloten om de naam van de rubriek te veranderen naar “vrijwilliger in het zonnetje”. Om onduidelijkheden te voorkomen, deze rubriek staat los van vrijwilliger van het jaar of hoeveel die vrijwilliger deze maand heeft gedaan. De bedoeling is dat er maandelijks een vrijwilliger wordt uitgelicht die veel voor de vereniging doet.

Maar goed, we gaan beginnen.

Voor deze maand heb ik Gerrit van der Beek weten te strikken. Gerrit is een van de oude vedettes van Unitas/Perspectief. Wel import van Dindoa, maar goed, niet iedereen weet gelijk de beste club er uit pikken. Hij is al 34 jaar lid en al 30 jaar vrijwilliger bij Unitas.

Gerrit werkt als absentiecoördinator op het CCNV waar hij mij 5 jaar lang vrijwel elke ochtend heeft begroet met “Andreae! Te laat.” Waarschijnlijk herkennen wel meer Unitassers dit, want Gerrit is (al) 63 en gaat dus al heel wat jaartjes de klassen rond om te melden dat je afval moet prikken.

Gerrit is vaak op donderdagavond in de kantine te vinden met een biertje, maar naast een biertje drinken is hij ook scheidsrechter coördinator. Elke club moet voor 100 wedstrijden bondsscheidsrechters regelen, voor thuis- en uitwedstrijden. Gerrit heeft de taak op zich genomen om dit voor Unitas te regelen. Daarnaast is Gerrit ook actief in het begeleiden van jeugd scheidrechters binnen Unitas en is hij verenigingsbegeleider voor mensen die KNKV-scheidsrechter willen worden, afgelopen jaar heeft hij met succes Martijn Huijberts en Jesse de Ruigh begeleid en dit jaar gaat hij hetzelfde doen bij Kjell Jacobi.

Gerrit is nog steeds erg actief in de scheidsrechterswereld, want hij beoordeelt nu wekelijks een Korfbal League-wedstrijd en zit hij in de scheidsrechterscommissie van de International Korfball Federation. De lijst met hoogtepunten is erg lang dus hier zijn er een paar: 2 keer de korfbal league finale gefloten, WK in India, Taiwan, Hong Kong en vier keer Zuid Afrika gefloten!

Gerrit is niet altijd scheidsrechter geweest, want hij is begonnen met korfbal op zijn twaalfde bij Dindoa. Dat ging hem aardig af want hij heeft in de selectie midden Nederland gezeten, wat nu vergelijkbaar zou zijn met District Oost. Ook mag Gerrit zichzelf een International noemen, want hij heeft een toernooi gespeeld in Engeland. Erg serieus was dit overigens niet want naar eigen zeggen heeft hij hier alleen maar bier gedronken en voor de lol gekorfbald.  Dit heeft Gerrit gedaan tot zijn 25e. Omdat hij zijn zoveelste kaart kreeg (nu weten we van wie Jelmer het heeft), die dit maal rood gekleurd was waardoor hij het veld moest verlaten, hij 6 wedstrijden geschorst werd en de wedstrijd ook nog eens gestaakt werd besloot hij dat het welletjes was. Hierna heeft hij het fluiten opgepakt waar hij nu kaarten mag uitdelen in plaats van incasseren.

 

Gerrit, dankjewel voor je inzet!