12-02

De zaterdag begint met een vraag waarmee ik op de feiten word gedrukt. ‘Thomas, heb jij het verslag van vorige week al gemaakt?’ Helaas moet ik excuses maken want ik ben er niet aan toegekomen. Enerzijds omdat ik het vergeten ben maar anderzijds omdat de wedstrijd tegen SKF zo’n grote blamage was dat ik het wilde verbannen uit mijn gedachte. Nogmaals excuses Mark. Ik hoop dat ik het met dit verslag goed maak.

Afgelopen zaterdag was de wedstrijd waarin we weer vertrouwen wilden tanken. De vorige wedstrijden wonnen we van Rohda met dubbele cijfers. Toen zaten wij in een flow en speelden we een paar hele goede wedstrijden. Nu was het anders en waren we niet heel tevreden over de laatste reeks gespeelde wedstrijden. Met de instelling deze wedstijd volle bak in te gaan en te winnen startte de wedstrijd. Ook wetende dat Rohda wel een betere flow had gevonden.

We begonnen de wedstrijd met een achterstand (1-3). Na de vroege achterstand en het slechte schotpercentage werd de achterstand langzaam maar zeker omgedraaid en uitgebreid naar een flinke voorsprong. Rohda begon de wedstrijd dus scherp en liet in het begin zeker zien dat ze niet zomaar naar Harderwijk waren gekomen. Na een voorsprong van 12-6 gingen we helaas de rust in met een stand van 12-9.

Tijdens de rust bespraken we wat we moesten doen om de voorsprong vast te houden en uit te breiden. Jelmer, onze trainer voor de rest van het seizoen, gaf in de rust duidelijk aan dat we gefocust moesten blijven.

Direct na rust wierp de bespreking zijn vruchten af. We breidden de voorsprong flink uit tot een hoogtepunt van 21-14 met op dat moment nog 15 minuten te spelen. Vanaf dat moment begon Rohda te knokken en ook raak te schieten. Ze kwamen langzaam terug met op een gegeven moment een reeks van 8 doelpunten waar wij zelf maar 1x scoorden. Met nog 2.30 minuut te spelen staat het 24-24 en breekt er een spannende fase aan. In de laatste 30 seconden schiet Rohda de 24-25 erin en denken zij hiermee de wedstrijd te winnen. Gelukkig speelt Unitas deze aanval wel goed uit in vergelijking met de rest van de tweede helft en krijgen zij een terechte strafworp mee. Ante verzilvert het buitenkansje en hiermee spelen we gelijk (25-25)

Geen best resultaat als we kijken naar het verloop van de wedstrijd. Het is in de nabespreking ook duidelijk geworden dat we onze focus meer moeten leggen op het verdedigen. In de wedstrijd van aanstaande zaterdag tegen NIC 2 (hekkensluiter) kunnen we hier mee aan de slag.