25-03

Afgelopen dinsdag speelde Unitas/Perspectief A1 alweer haar laatste zaalwedstrijd. Waarom op dinsdag zal u denken, maar dit had alles te maken met de wedstrijd van Unitas/Perspectief B1 die afgelopen zaterdag de play-offs tegen PKC B1 speelden. Omdat de spelers en speelsters van de A1 daar graag aanwezig wilden zijn mocht de A1 op dinsdagavond komen opdraven in Gorredijk. Degradatie kon voor de Harderwijkers niet meer voorkomen worden en LDODK A1 kon hooguit nog klimmen naar plekje vier. De welbekende wedstrijd om ‘des keizers baard’ zou plaatsvinden.

Unitas/Perspectief wilde het zaalseizoen erg graag afsluiten met een overwinning en zo zouden zij er alles aan gaan doen om dat te realiseren. Maar ondanks al deze goede bedoelingen sloeg LDODK al vroeg in de wedstrijd een gaatje. Het zou het wedstrijdbeeld worden van de gehele wedstrijd. Unitas/Perspectief A1 was overal net te laat en liep vanaf minuut één achter de feiten aan. LDODK liep van 3-1 snel uit naar 7-3 en wist de gehele eerste helft veel kansen te creëren waardoor de thuisploeg aan één helft genoeg had om de wedstrijd in haar voordeel te beslissen. Een wedstrijdbeeld wat Unitas/Perspectief A1 dit zaalseizoen al te vaak onder ogen heeft moeten zien. Beide ploegen gingen de rust in met een 19-8 tussenstand.

In de tweede helft kwam Unitas/Perspectief A1 weliswaar wat beter uit de kleedkamer. De voorsprong werd nog wel verkleind maar de ploeg uit Harderwijk kwam niet meer in de buurt van LDODK. Het was duidelijk dat Unitas/Perspectief wederom in het stof zou bijten en terug zou keren zonder punten. Het spel was beter in de tweede helft maar ‘het sop is de kool niet waard’. Uitslag 28-18.

De blik moet nu weer worden gericht op het veldseizoen. Daar staat Unitas/Perspectief A1 puntloos onderaan. In feite is degradatie nog afwendbaar maar dan zullen de Harderwijkers vijf van de zes wedstrijden winnend zien af te sluiten. Een kleine kans is een kans zullen we maar zeggen maar het doel is om in ieder geval punten te pakken. De eerste competitiewedstrijd op het veld zal gespeeld worden op 20 april. De eerste oefenwedstrijd zal 6 april gespeeld worden tegen ‘de Meeuwen’ in Putten om 12:30. Tot dan!