Nieuws

03-04

 Tweede helft VELDseizoen 2018-2019: nieuwe rondes, nieuwe kansen en nieuwe velden…

Hoi allemaal, hopelijk hebben jullie een leuk zaalseizoen gehad. Er waren weer winnaars en verliezers, er waren kampioenschappen en een play-off in de B1 hoofdklasse, maar er was vooral veel korfbalplezier tijdens trainingen en wedstrijden! We gaan nu al weer naar buiten voor het veldseizoen; daarom hierbij weer wat informatie om soepel van start te gaan.

Goed om te weten…

  • We hebben nieuwe kunstgrasvelden! Met heel veel inspanningen is het op tijd klaar gekomen om alle trainingen van start te kunnen laten gaan; hulde aan het team dat dit voor elkaar heeft gekregen!
  • Er loopt een nieuw JTC-lid warm, die aan het einde van dit seizoen Mirjam den Hartog gaat opvolgen: Thomas Fokkens komt de JTC versterken!
  • Er is nog steeds een vacature voor de JTC: heb je affiniteit met ‘communicatie’ en het ‘wedstrijdsecretariaat’ en wil je een leeftijdcategorie voor je rekening nemen? Neem dan contact op met een van de JTC-leden: Perry, Niels, Lara, Mirjam, Thomas of Ceel. 
  • Wil je iets betekenen voor de trainersbegeleiding? Kijk dan op de site voor meer informatie!
  • Heb je een vraag, een tip, een idee of een wens? Laat het de JTC weten via jtc@ckvunitas.nl

 

Teams

Er zijn een paar wijzigingen geweest in de teams: een aantal leden heeft opgezegd en we hebben ook weer nieuwe leden welkom geheten! Na een aantal keren mee-trainen, zijn die spelers in een team geplaatst. Ook hebben er een paar verschuivingen plaatsgevonden. Kijk op de site voor de actuele teamindeling!

 

Trainingen

Vanaf maandag 1 april zijn de veldtraining weer begonnen. Het was een hele puzzel om het schema rond te krijgen, zeker met de onzekerheid rond de nieuwe kunstgrasvelden. Uiteindelijk is het gelukt om alles in te plannen; met dank aan de Technische Commissie! Het trainingsschema voor het veld staat op de site. 

VOOR ALLE SPELERS: natuurlijk zorg je dat je bij de trainingen bent, maar mocht je toch een keer niet kunnen: meld je op tijd af bij de trainer!

 

Trainersbegeleiding

Op dit moment zijn er 5 trainersbegeleiders op de kangoeroes, F, E en D-jeugd! We zien dat jeugdtrainers zichtbaar stappen maken! Wat een verschil ten opzichte van het begin van het seizoen! We zijn zeer tevreden en merken progressie. Natuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering, maar we mogen ook trots zijn op onze jeugdtrainers dat zij zich zo ontwikkelen in een seizoen! Binnenkort wordt nog een trainersavond georganiseerd voor de D,E en F; berichtgeving hierover volgt via de site. Tenslotte: er worden nog trainersbegeleiders gezocht voor het volgende seizoen. Heb je interesse; kijk dan naar de vacature.

 

Competitie

De veldcompetitie start met ingang van zaterdag 6 april en loopt door t/m half juni 2019. Het competitieprogramma vind je hier. Ook de autorijders zijn weer bekend gemaakt; klik op het juiste team en dan zie je rechts de keuze ‘autorijders’. Je kunt je de wedstrijden van je team automatisch in je agenda inladen! Kijk maar naar de tips & trics.

 

Sportlink

Maak jij al gebruik van Sportlink? Het is DE handige app waarin al jouw informatie te vinden is over Programma-Uitslagen-Stand-Team-Indeling-Statestieken! Echt een aanrader. Download gelijk de KNKV-app en maak het je lekker gemakkelijk. Ook je vrijwilligerstaken kun je er in vinden. Om gebruik te kunnen maken van de KNKV-app moet je inloggen met het bij de KNKV-geregistreerde e-mailadres. Klopt dat adres niet, neem dat even contact op met de ledenadministratie.

 

Oefenwedstrijden

Ook nu zijn er weer oefenwedstrijden georganiseerd, om weer een beetje in VELD-vorm te komen. Zie ook de berichtgeving op de site.

 

Ouders

Voor de ouders van nieuwe leden toch nog even ter informatie: vanaf dit seizoen doen we voor de ‘organisatie’-taken van een team definitief een beroep op ouders (en zijn trainers hiervoor dus geen aanspreekpunt meer). De meeste teams hebben inmiddels een ‘teamouder’ geregeld (soms regelen trainers het zelf). De teamouder zorgt dan voor bijvoorbeeld voor het wisselend laten wassen van de shirts, checkt of de bidons meegaan, controle of er voldoende auto’s zijn i.v.m. eventuele reservespelers die mee moeten, een juiste vertrek-/verzameltijd en de communicatie over deze zaken. Ook zorgt de teamouder dat er iemand oplet, zodat er na een uit-wedstrijd geen jong spelertje achterblijft bij het veld of de zaal. De teamouder kan ook contact opnemen met de JTC als er bijv. qua organisatie iets niet lekker loopt. Ouders, dank alvast voor jullie hulp!

 

Wedstrijdsecretariaat

Het wedstrijdsecretariaat zorgt er voor dat de wedstrijden kunnen worden gespeeld. Zij regelen de teamadministratie in Sportlink, het indelen van de autorijders, zijn het ‘meldpunt’ bij evt. afmeldingen voor wedstrijden (liever niet natuurlijk; anders uiterlijk woensdag voor 19:00), het regelen van vervangingen en het verzetten van wedstrijden. Met wie moet je contact opnemen:

Fokje Kramer, A-jeugd, fokjenynke@gmail.com

Suzanne Vrijhof, B- en C-jeugd, suusvrijhof@gmail.com/06-21843168

Margreet Bakkenes, D-jeugd, bakkenesmargreet@gmail.com / 06-26326655

Leoni Enklaar, E- en F-jeugd, enklaar@solcon.nl/ 06-40843095

 

JTC

De Jeugd Technische Commissie regelt alles rond de jeugdteams en doet er alles aan om alles zo goed mogelijk te laten verlopen en te organiseren. Maar er kan natuurlijk ook iets mis gaan. Neem in dat geval even contact met ons op; alleen dan kunnen we er iets aan doen! De JTC bestaat uit:

Perry van der Heijden aanspreekpunt voor alle A-teams, F-team (a.i.) en ‘beleidszaken’

Ceel Roozeboom: aanspreekpunt voor alle B-teams, ‘voorzitter’ en wedstrijden/communicatie a.i.

Niels van der Beek: aanspreekpunt voor alle C-teams en ‘teams’

Lara Kreikamp: aanspreekpunt voor alle D-teams en ‘trainers’

Mirjam den Hartog (en later Thomas Fokkens): aanspreekpunt voor alle E-teams + Kangoeroes en ‘trainingen’

 

Heb je vragen? 

Zoals je ziet; er zijn heel veel vrijwilligers bezig om te zorgen dat alles goed en soepel loopt rond trainingen en wedstrijden. Dank alvast voor jullie bijdrage en inzet! Als er nog vragen zijn, spreek één van de JTC-leden aan of stuur een mailtje. We wensen iedereen een leuk, gezellig en natuurlijk een sportieve 2e helft van de VELDcompetitie!

 

Met vriendelijke groet, 

JTC – jtc@ckvunitas.nl