Nieuws

19-08

Trainersbegeleiding 2019-2020

Meer plezier voor trainers èn spelers

Unitas is 2 seizoenen geleden begonnen met het begeleiden van jeugdtrainers. Trainersbegeleiders zijn er niet om te zeggen hoe het anders moet, maar juist om trainers te laten inzien waarom zij bepaalde keuzes maken.

Kijk onderstaand filmpje maar eens:

https://www.youtube.com/watch?v=KHOvLcfdKZQ

Dit jaar hebben we helaas tot op heden maar 2 begeleiders. (Wil jij ook trainersbegeleider worden?)

Dit zijn Annemieke & Pauline

Het is niet zoals vorig seizoen dat een trainersbegeleider gekoppeld is aan bepaalde teams. Annemieke & Pauline zijn er voor alle jeugdtrainers. Je mag altijd met hen contact opnemen via het emailadres trainersbegeleiding@ckvunitas.nl

Annemieke en Pauline zijn regelmatig op het veld te vinden. Je mag hen altijd aanspreken voor een vraag, tip of om even te overleggen. Ze zullen ook bij verschillende teams gaan kijken en met jou als trainer in gesprek gaan over korfbal. 

 

 

Unitas wil jeugdtrainers helpen opleiden. Trainen geven is leuk! Je hobby doorgeven aan de jongere jeugd, wie wil dit nu niet!?

Maar het is wel handig als hier enige vorm van begeleiding bij zit. Want waar moeten trainers beginnen? Hoe gaan zij om met verschillende kinderen? Trainers bepalen een doel, maar hoe maken zij dit trainbaar?

 

Hier is de trainersbegeleider voor. De trainersbegeleider is er niet om trainers te beoordelen of te zeggen hoe het beter moet. Nee, de trainersbegeleider is er om te helpen!

De trainersbegeleider is er niet elke training, maar zal af en toe langskomen en in gesprek gaan met de trainer.

De trainersbegeleider, ook wel TB, zal veel vragen gaan stellen aan de trainers. Waarom kiezen zij voor een oefening? Wat willen ze met de oefening bereiken? Hebben de kinderen plezier? Heeft de trainer plezier?

 

Want hier draait het allemaal om, trainers EN spelers moeten plezier hebben in korfbal! En door middel van trainersbegeleiding hopen wij het spelplezier van zowel trainers als spelers te vergroten!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=28&v=alQ5uDnG-NU

 

Groet,

Mirjam

Coördinatie trainersbegeleiding