02-12

Zaterdag 30 november, een datum die bij veel mensen omcirkeld in de agenda stond. Dé derby van de Veluwe: De Meeuwen 1 – Unitas/Perspectief 1. Het doel is duidelijk uitgesproken, na 14 wedstrijden wil Unitas/Perspectief 1 de lijstaanvoerder zijn. Nu op deze zaterdag, pas de tweede wedstrijd van de zaalcompetitie, werd er al een concurrent voor deze positie getroffen.

Door een uitgebreide sfeeractie van de supporters van de Meeuwen moesten de spelers en speelsters van beide ploegen lang wachten voordat de scheidsrechter het eerste fluitsignaal kon geven. De wedstrijd begon aan beide kanten stroef, waaruit af te leiden was dat er spanning op stond. Pas na 3 minuten wist de Meeuwen als eerste de korf te vinden. Het volgende kwartier werd er om en om gescoord waarbij de Meeuwen constant aan de goede kant van de score stond.

Na een time-out richting het tweede gedeelte van de eerste helft wist Unitas/Perspectief 1 het tij te keren. De tactiek ging zijn vruchten afwerpen en de stand werd omgebogen van 5-7 naar 7-8 met een uiteindelijke ruststand van 11-14.

Met de aanvallende kwaliteit van de spelers en speelsters van de Meeuwen was het ook in de tweede helft zaak om de taken op de juiste manier te blijven uitvoeren en daarmee de voorsprong te behouden. Dit lukte goed, de wedstrijd werd volledig gecontroleerd door beide vakken van Unitas/Perspectief. Dit mocht de pret niet drukken voor de supporters van de Meeuwen die tot het einde hun stem lieten horen. Doordat de scherpte bleef kon de voorsprong zelfs uitgebouwd worden tot de prima leidende arbitrage af floot bij een eindstand van 16-28.

Daarbij leuk om te benoemen dat Leroy Meyners (ex-meeuwen) zijn invalbeurt mocht bekronen met een doelpunt!

In een sportieve wedstrijd, waar de neutrale toeschouwer wellicht had gehoopt op meer spanning en spektakel, wist Unitas/Perspectief 1 uiteindelijk aan het langste eind te trekken. Pas over 12 wedstrijden zal duidelijk zijn hoe belangrijk deze 2 punten zijn, maar voor het gevoel zijn het nu al 2 hele belangrijke punten!

Komende zaterdag reist Unitas/Perspectief 1 af naar Dronten voor een uitwedstrijd tegen ASVD, waar een volgende stap gezet kan worden richting het kampioenschap! Het tweede team mag richting Papendrecht voor een uitwedstrijd tegen PKC.