Nieuws

12-01

2020 is weer begonnen en we zullen het weten ook!

 

We hebben van de week te horen gekregen dat de borgstelling bij de gemeente Harderwijk van 500.000 euro goedgekeurd is. Dit was een verplichte eis om een hypotheek te kunnen krijgen. Nu deze drempel genomen is zijn we direct met de hypotheekverstrekker om tafel gegaan om eea in gang te zetten.

 

Dit is helaas nog niet de laatste hobbel voordat we kunnen starten met de bouw. Vanuit de buurt ligt er nog een hoger beroep bij de rechter tegen de vergunning van de lichtinstallatie en tegen het bouwen van de accommodatie. Voor de lichten zijn inmiddels samen met de gemeente en de buurt 2 nieuwe soorten LED-lampen als proef opgehangen die voor veel minder lichtoverlast gaan zorgen. Deze proef is zeer goed verlopen en de overige armaturen zullen 1 deze dagen ook vervangen worden. Al met al positief. Met betrekking tot het gebouw hebben we afgelopen vrijdag een goede sessie gehad om in een convenant gebruikersafspraken vast te leggen. Samen met de buurt hebben we

afgesproken dat dit convenant er voor zal zorgen dat de hoger beroepen terug getrokken worden en we dus niet naar de rechter hoeven. We hebben goede hoop dat we binnen 2 weken een overeenkomst hebben waar we ons in kunnen vinden. Mochten we hier niet uit kunnen komen, dan is de rechtsgang onvermijdelijk. Hiervoor zijn wij ook genoodzaakt om een advocaat in te schakelen die ons hierin zal gaan begeleiden.

 

Afgelopen vrijdag hebben we ook een gezamenlijke afspraak gehad met onze 4 grote bouwers. Haprekon uit Barneveld (prefab beton elementen), Bouwbedrijf Willem van der Velde (aannemer), Scheer en Foppen Installatietechniek (W-installatie) en Van Drunen Installatiegroep (E-installatie). Een mooi gezelschap waarmee we denken een mooi project mee te kunnen draaien. Het doel is om in week 12 te beginnen met de bouw. Dat is medio maart. Hiermee kunnen we dan een grote stap maken met de bouw voor de bouwvak vakantie zodat rond einde jaar het project door de aannemers moet worden opgeleverd. Daarna kunnen we zelf nog aan de slag met de inrichting , keuken etc. Zodat we voor aanvang competitie 2021 ( maart, april) in een mooie nieuwe accommodatie kunnen beginnen. Uiteraard moet ook het oude gebouw worden opgeruimd en moeten de parkeerplekken worden aangelegd.

 

Het voelt soms dat we bij de eindstreep staan (ja we gaan eindelijk bouwen) maar in de praktijk betekent het dat we onze warming-up gedaan hebben. De wedstrijd staat op het punt van beginnen. Dit vereist uiterste alertheid van alle betrokkenen. 

 

Zodra er meer te melden is zullen wij dat delen.

 

De bouw commissie/ de stichting. 


Webshop

webshop logo

only korfbal logo

Archief

Reclame