31-01

De Romeinen zeiden het vroeger al, geeft het volk brood en spelen dan is het tevreden. En zo was dit jaar ook de poule-indeling ons gunstig gestemd. Het leuke aan de wedstrijden uit in Groningen zijn vooral de derde helft. Toch brachten vorige week zaterdag de eerste twee ook het nodige plezier. OWK de tegenstander uit leek is een bekende van ons. Vorig jaar behaalden we over twee wedstrijden 0 punten tegen de Groningers.  Daarbij komt dat ze op een manier verdedigen die niet vaak voorkomt binnen onze poule, we zijn dus gewaarschuwd.

In een uitverkochte hal begonnen we aan de wedstrijd en in het begin waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Er moest hard gewerkt worden voor een doelpunt. De verdedigende tactiek van OWK was vooraf bekend, maar het plan dat wij er tegenover neerzette was nog niet altijd effectief. De bal versnelling in de eerste paar seconden van de aanval met daarbij veel diepte bracht een aantal opgelegde kansen. Helaas werden deze niet verzilverd waardoor we weinig doelpunten maakten. Bij een stand van 6-6 zelfs een periode van om en nabij 10 minuten geen doelpunt. In die eerste paar minuten hadden we nog het geluk dat OWK ook niet scoorde, maar na een time-out die voor OWK de goede uitwerking had, pakten ze een gaatje naar 9-6. En die voorsprong werd niet verkleind tot de rust: 12-9.

Ondanks het moeizame spel van de eerste helft bleef het vertrouwen aanwezig en wanneer je dat echt voelt kan je dat ook uitspreken en is het zichtbaar. Onder het genot van een manderijntje, die altijd heerlijk klaarstaan, werd rustig en kalm geanalyseerd wat er beter moest. Zo was de tweede helft een wereld van verschil. Het aanvallende spel werd rustiger neergezet en er werd vanuit controle gespeeld richting de juiste kansen.  Dit leidde meteen tot het inhalen van de achterstand. Met goed spel maakten we er zelf 5 in 8 minuten wat ons op een voorsprong bracht van 13-14. OWK met een duidelijke aanvalsplan tegenover ons had het even lastig en van hun eerste 4 goals in de tweede helft zouden er 3 strafworpen zijn, met daarbij de kritische noot dat ook deze niet nodig waren. Na onze inhaal race liep het scoren wat soepeler aan beide kanten waarin beide ploegen geen ruimte gaf aan de tegenstander om uit te lopen. Om en om werd er gescoord waarbij de heren van OWK nu wel scherper schoten dan in het begin van de tweede helft. Met nog 7 minuten te spelen kwamen de Groningers voor het laatst op voorsprong: 23-22. Complimenten aan ons hoe we ook hier kalm onder bleven. Ook in deze wedstrijd werd er weer het nodige gewisseld wat liet zien dat we over een brede selectie beschikken. Dat zij moeiteloos invallen op de moment waar het nodig is moet ons als selectie ook vertrouwen geven dat we dingen om kunnen draaien. Zo ook in deze slotfase. OWK scoorde in de slotfase éénmaal en wij bleven dat wel doen. Eindstand waar we aan het einde erg tevreden over zijn, gezien de in het verleden behaalde resultaten tegen OWK… maar we kennen allemaal het gezegde. Nu is het geval dat we elke tegenstander in onze poule verslagen hebben. De Romeinen zouden trots op ons zijn qua spelen die we deze wedstrijd hebben neergezet, nu alleen het brood nog. Die zou later op de avond in vloeibare vorm zeker aan bod komen. Hoeveel, hoe vaak, wie en welk tijdstip is onbekend.

We zien jullie graag bij alle returns, beginnend aankomende zaterdag tegen Amicitia in Vriezenveen.