Nieuws

18-05

Tjonge wat gaat het hard en wat is het gaaf om binnen in het nieuwe gebouw te lopen. Fantastisch om te zien dat alle tekeningen nu ook echt waarheid aan het worden zijn. Sommige ruimtes vallen echt groot uit, en bij andere denk je van oei had iets anders gekund. Al met al gaan we een enorme stap maken met de vereniging als het gaat om het nieuwe gebouw. Indien we naar de planning kijken lopen we precies op schema. De onder-verdieping staat en de tussenvloer ligt er inmiddels op. In de ruimtes op de beneden-verdieping zijn Scheer en Foppen en van Drunen al hard bezig om een stuk afwerking te plaatsen (leidingen op plek, draden trekken etc).

Op de eerste verdieping worden de contouren van de kantine al mooi zichtbaar, ook daar geldt weer dat het een prachtig groot geheel gaat worden. De volgende grote fase gaat van start als de eerste week van juni de stalen binten en de houten dragers worden geplaats. Daarna zal het gebouw ook snel in de steigers worden gezet om te zorgen dat we veilig aan het dak en de gevel bekleding kunnen werken.

Inmiddels zijn ook de laatste offertes verstrekt aan de leveranciers en is de planning tot de bouwvak bekend. Uiteraard zijn we hard bezig met de fase hierna, denk daarbij o.a. aan de keukeninrichting. De keuken commissie is samen met Jan Tonny Visser in Ridderkerk wezen kijken en hebben zich georiënteerd op de apparaten die we graag in onze keuken willen zien. Hiervoor is ook een bezoek gebracht aan Horecaworld in Spijkenisse. Dit bedrijf heeft inmiddels een offerte uitgebracht. Daarnaast zijn de eerste gesprekken opgestart door Judith Hop & Vanessa Pos mbt de inrichting (denk aan de tafels en stoelen). Ismay Pos gaat een mooie indeling maken in sketch up zodat we een goed beeld gaan krijgen van de ruimtes.

We zitten binnenkort ook met de gemeente om te praten over de inrichting van het park ter hoogte van ons bestaande clubgebouw. Hier zullen tzt parkeerplekken komen, we zullen zsm na 1 november met de sloop gaan beginnen om ruimte te creëren voor de inrit en parkeerplekken. Ook daar zullen we wat handjes nodig hebben, maar slopers zitten er wel in de vereniging………………….

We blijven ons budget scherp in de gaten houden. Met name op de inrichting hebben we nog een paar goede sponsoracties nodig. Hier zullen we tzt op terug komen.

De mensen die al even op het dak hebben gestaan van het nieuwe gebouw (anders maar eens overdag met Peter en Henk gaan kijken) zullen het beamen: HET IS EEN FANTASTISCH GEZICHT om over de velden te kijken. Heerlijk om straks met een kopje koffie of een drankje te genieten van ons mooie spelletje!

 

Regelmatig worden er op het Youtube kanaal van Unitas filmpjes gezet van de bouw: https://www.youtube.com/channel/UCV9fnhUltzcwrGzNrcmleNg

 

De Bouwcommissie