Nieuws

04-06

De afgelopen 2 weken was het even spannend op de bouw; er kwamen een aantal zaken bij elkaar die dan ook maar precies moeten passen. Meest in het oog springend natuurlijk de start van de bovenverdieping. Wat een karakter krijgt het gebouw zo zeg. Prachtige spanten die ver doorlopen, een genot om naar te kijken……en een genot om vanaf het dakterras over de velden heen te kijken. Je krijgt een mooi gevoel bij de grootte van het gebouw. Ook werd vorige week de binnentrap in zijn geheel het gebouw ingehezen. Een nauwkeurig klusje, op de milimeter passend! Knap staaltje tekenwerk door onze architect Pim van Tol.

In de kleedkamers is ook hard doorgewerkt aan de leidingwerken, we zien dat weliswaar niet goed van buiten, maar het gaat allemaal gewoon door.

Vanaf vrijdag 5 juni wordt er begonnen om het gebouw in te pakken met steigers, dit om ook de volgende fase veilig te kunnen werken. Kijken we naar de komende 4 weken dan zullen we met name voortgang gaan zien aan de beton elementen aan de achterzijde en A28 kant, voortgang met het plaatsen van het dak, voortgang in de afwerking van de betonelementen op de 1e verdieping. Daarna stoten we hard door naar de bouwvak en willen we de vliesgevel aan voorzijde nog monteren. Trouwens deze wordt gezet door het bedrijf van Sicco Postma die gevels van Kawneer (met hulp van Jan van der Velde) graag wilde monteren om zodoende kosten te besparen binnen de bouw. Fantastisch toch!!

Afgelopen vrijdag hebben Jaspert en Gerrit hun vrije vrijdag opgeofferd om Henk en Peter te helpen de dakspanten te schilderen. Mooi om die betrokkenheid te zien..... …….al moest een patatje ze wel even omkopen…… ;-) 

Afgelopen week zijn ook de kleuren (coating) aangebracht op het handbalveld. De belijning zal spoedig volgen zodat dat ook een volwaardig veld is. Een echte aanwinst voor de uitstraling voor ons mooie Sportpark Slingerbos! Ook het werk aan de verlichting gaat onvermoeid door en deze hopen we (de gemeente voert dit uit) snel afgerond te zien.

Donderdag 4 juni geven we de wethouder (Marcel Companjen) een rondleiding op het sportpark, om zo ook de gemeente goed betrokken te houden bij de voortgang van de realisatie van dit mooie sportpark. 

Mocht je nog vragen hebben of eens willen rondkijken, schroom dan niet om contact op te nemen met 1 van de bouwcommissie leden. Zij kunnen dan zien of ze je kunnen helpen.

Bouwcommissie