Nieuws

04-07

Bijna vakantie voor veel mensen, ik merk dat we op de bouw ook wel aan een tussenpauze toe zijn. Nog een week of 4 hard werken en dan stopt de bouw voor een week of 3-4. Toch is het ontzettend snel gegaan, als je terugkijkt zijn we in maart begonnen met de bouwplaats inrichting en in 4 maanden staat de gehele betonnen constructie, zit het dak erop en worden de contouren binnen steeds duidelijker.

Afgelopen weken is met het plaatsen van het dak het gebouw grotendeels waterdicht geworden. De PIB uit Nijkerk heeft de stalen profielen op de houten liggers gelegd en de Boer uit Putten heeft de dakbedekking aangebracht. Afgelopen week is er 3,5 km vloerverwarming in de  beneden verdieping gelegd. Aanstaande week gaan we zelfs als de cementdekvloer in de benedenverdieping leggen wat ook meteen betekent dat alle electra en waterleidingen inmiddels zijn aangebracht. Dit betekent ook dat we komende week (en weekend) niet het gebouw via de onderzijde kunnen ingaan.

Op de eerste verdieping is de keuken uitgezet en zijn de riool en waterleidingen aangebracht. De komende week komt daar nog een isolatie vloer te liggen zodat ook daar alle electra leiding op zijn plek kunnen worden gelegd. De laatste klus voor de bouwvak zal dan zijn om ook de cementdekvloer op de eerste verdieping neer te leggen.

Inmiddels zijn ook de vliesgevels gebracht op het bouwterrein. Deze zal aanstaande 2 weken door het bedrijf van Sicco Postma geplaatst worden. Als het een beetje meezit zit dus over 2 weken het glas op de eerste verdieping er al in. Gaaf toch!!

We zijn al druk bezig met de detail planning van na de zomer, we willen namelijk meteen goed doorpakken met de aannemers om de binnenkant van het gebouw netjes af te gaan werken. Hiervoor is ook afgelopen vrijdag interieur bouwer Hardeman uit Lunteren langs geweest. Samen met de dames van de inrichting is er een ronde gelopen met onze wensen. Even afwachten op de offerte maar als we al de wensen kunnen realiseren dan wordt het interieur een prachtig geheel.

We hopen in 2e week november de stroom en gas over te zetten van het oude gebouw naar het nieuwe gebouw. De sloop van het oude gebouw is inmiddels ook aanbesteed, dat zal Firma Kamphorst uit Ermelo gaan doen. 2e helft November zal dat moeten gaan gebeuren. Uiteraard zal daar ook door verschillende mensen hard aan gewerkt moeten worden. Denk als verschillende commissies / eigenaren alvast na wat er in de komende maanden weg kan, ruim het alvast op!

Al met al zijn we zeer tevreden met de voortgang van de bouw. Op naar een welverdiende vakantie!!

Het Bouw team