Nieuws

07-09

Dames en Heren, jongens en meisjes! Ja u leest het goed, een wedstrijdverslag van Unitas 1. Een ongelofelijke lange tijd, heeft u deze mooie stukjes helaas niet kunnen lezen, maaaaaar daar is vandaag gelukkig verandering in gekomen.

Om mee te beginnen de wedstrijd Bep-Unitas.

Unitas begon met Mike, Mark, Jolien en Sabine in de aanval
Verdediging: Daan, Matté, Ineke en Lara

Vorig jaar zijn deze ploegen elkaar al tegengekomen, maar dat zei uiteraard niks over deze keer. Des al niet te min, begon Unitas de wedstrijd goed! ‘’Op een veld waar de wind af en toe hard overheen raasde’’ schoot Unitas 1 in de begin fase met scherp. Bep was niet opgewassen tegen het spel van Unitas, dat met mooie combinaties en rebounds uit kon lopen naar een 7-13 ruststand.

Een Prima eerste helft van de kant van Unitas, waar Bep duidelijk zichtbaar moeite mee had. Bep moest iets gaan veranderen en na de rustpauze schoten de spelers van Bep uit te startblokken. Met meer vertrouwen gingen ze spelen en daar hadden de spelers van Unitas het moeilijk mee. De  aanvallen werden steeds minder soepel en de verdediging liet zo af en toe de nodige steekjes vallen. Wel moet gezegd worden dat Bep dit goed deed en Unitas hier haar lessen uit kan trekken. Van de marge die Unitas had was steeds minder over totdat Bep tot 3 verschil kwam, verder liet Unitas het niet komen.

De wedstrijd liep uiteindelijk rustig tot zijn einde en zo werd de einduitslag 16-20 in het voordeel voor Unitas.

Misschien niet het meest lekkere begin voor Unitas, maar we moeten zeker ook niet te negatief beginnen, want de puntjes zijn gewoon mee naar Harderwijk gegaan. Genoeg om van te leren en dan volle bak richting Sparta Zwolle thuis, voor weer 2 punten!

Fijne week!

Matté