Nieuws

08-09

Unitas 6 is dit seizoen aangekleed door maar liefst vijf sponsoren. De ouders van de spelers zorgen ervoor dat dit vriendenteam er tiptop bijloopt. De sponsorcontracten werden zaterdag getekend voor de eerste thuiswedstrijd tegen Het Bosch 2.

Het team dat vorig jaar nog de A3 junioren was, is na de nodige inspanning als vriendenteam overgezet naar de senioren. Spelers die al hadden opgezegd keerden vervolgens terug. Trainers Jan Hop en Sicco Postma – vaders van spelers Twan en Mart – zagen sponsoring met hun bedrijf als stap 2. ,,Dat is goed uitgepakt, want een aantal spelers heeft hun ouders ook gevraagd. Met vijf sponsors kun je leuke dingen doen. De spelers zijn trots op hun geheel nieuwe tenue en voor de club is het goed dat er ook nog geld in het laatje komt’’, ziet trainer Jan Hop een win-win.

Trainingspakken
Met TS Consultants is de Hierdenaar drie jaar teamsponsor en cosponsor van de trainingspakken. Zijn consultancybedrijf met vijf medewerkers adviseert over het softwarepakket SAP. ,,Met name onderhoudsmonteurs van technische diensten helpen we met opzet en beheren van het systeem en het trainen van de mensen.” Teamsponsoring vindt Hop mooi om te doen. ,,Jongvolwassenen trots in een mooi pak te zien lopen vind ik gaaf. Ze verdienen dat ook voor het vrijwilligerswerk dat ze doen.”

Sicco Postma tekent ook een contract voor drie jaar als teamsponsor en is met HE Advies & Uitvoering zichtbaar op de trainingspakken. De trainer vindt dat er nu een positieve sfeer rond het team hangt. ,,Voorheen hingen ze er altijd wat verloren bij en om hen wel als leden te behouden hebben we vorig jaar als betrokken ouders onze verantwoordelijkheid genomen. Het eerste wat we deden is de lol er weer in terugbrengen. Dan zie je dat het een ontzettend mooi en betrokken team is. Het zijn niet per se allemaal topkorfballers, maar wel top-Unitassers die een ploegje trainen en coachen. Die heb je als vereniging hard nodig. Ze zijn bovendien heel leergierig. De energie die je erin stopt krijg je ook terug.”

Met HE Advies & Uitvoering voert Postma montage- en gevelafwerking uit in de bouw. ,,Op deze aangenomen klussen monteren we o.a. aluminium en kozijnen en werken gevels af met steenstrips om panden te verduurzamen. Ook hebben we de kozijnen van het nieuwe clubhuis gemonteerd.”

Wedstrijd- en inschietshirts
Ook Pos Deuren & Zonwering is voor drie jaar teamsponsor geworden. De vof van Kars en Vanessa Pos verkoopt en monteert binnen- en buitenzonwering en garagedeuren. Zij staan met hun logo op het wedstrijd- en inschietshirt. Vanessa Pos: ,,We sponsoren omdat onze dochter Ismay dat gevraagd heeft. Zij was gestopt en gevraagd om in dit vriendenteam te gaan spelen. De lagere teams zijn vaak ondergeschoven kindjes, dus vonden we het als ouders leuk om ze nu een keer goed in het zonnetje te zetten.’’
Volgend jaar bestaat Pos Deuren & Zonwering 20 jaar en hoopt dan ook weer het kamp te sponsoren.

Marc Kuyer is ook voor drie jaar teamsponsor geworden en ook zijn bedrijf Kuyer Support staat op de wedstrijd- en inschietshirts. Hij is consultant en adviseur in verticaal transport. ,,Ik adviseer bij zware complexe hijswerkzaamheden voor grote opdrachtgevers en bij de uitvoering met bijvoorbeeld hijskranen kijk ik of ze doen wat ze zeggen. Dat gaat om grote verantwoording.” Kuyer zegt zelf geen baat bij de sponsoring te hebben maar dit puur voor zijn dochter Daphne te doen. ,,En het is goed voor de club.’’

Tassen
Suzanne Vrijhof, moeder van speelster Isabelle, vindt dat het team er nu ‘heel hip bijloopt’. ,,We sponsoren omdat onze dochter dat gevraagd heeft. Het was een initiatief van de spelers en daar werken we graag aan mee.” Bright Light Salarissen, het bedrijf van haar man Bernard, berekent loonstroken en voert loonadministraties van bedrijven. ,,We hebben twee jaar geleden de C3 gesponsord en dat contract loopt nog een jaar door. Vandaar dat we nu alleen sponsor zijn van de tassen.”

Tekst: Marco Jansen Media