Nieuws

14-09

Deze week begon het vlaggenschip van Unitas in de aanval met Mike, Thomas, Jolien en Lara en in de verdediging met Daan, Matté, Ineke en Marleen. De wedstrijd werd gespeeld tegen het enige andere team uit deze poule die in de zaal ook Hoofdklasse speelt, namelijk Sparta Zwolle.

Wat heel gaaf was om te zien was dat ons publiek in grote getalen  langs de lijn stond. Veel dank hiervoor!! Ook dit is een extra grote motivatie om ons allerbeste spel te willen laten zien!

De wedstrijd begon voortvarend voor het Harderwijkse team, met Thomas Hoekstra die in de eerste aanval een mooi afstandsschot promoveerde tot een doelpunt. Sparta had gezien dat het achterverdedigen van de week ervoor tegen Unitas tot op zekere hoogte werkte, en gebruikte deze tactiek ook. Daarom was het voor Unitas zaak om iedere aanval opnieuw te zorgen dat het tempo na het oplossen kunstmatig opgevoerd werd en gevarieerd te blijven spelen. Gelukkig was dit de week ervoor al geoefend, en lukte het deze wedstrijd om het sneller op te lossen.

Aan de andere kant werden de aanvallen van Sparta veelvuldig onderbroken door de hoge verdedigende druk vanuit Unitas. Na de 7-3 van de sterk spelende Mike van Boven resulteerde dit in een 13-7 ruststand. Toevallig dezelfde ruststand als de week ervoor tegen BEP.

De tweede helft was gelukkig wel een andere tweede helft dan de week ervoor. Unitas voerde de druk nog verder op en schoot aanvallend met scherp. De achterverdedigende tactiek bleek nog steeds niet te werken, maar ondanks dat, bleef Sparta dit wel aanhouden. Unitas wist dit goed aan te pakken en met enkele mooie combinaties wisten de spelers van Unitas het publiek ‘op de banken’ te krijgen.

Door de aanhoudende drive van zowel de spelers in het veld als de spelers en staf langs de kant, liep Unitas uiteindelijk uit van 20-12 naar een 27-12 eindstand.

Al met al een wedstrijd om tevreden op terug te kijken. Er blijven altijd aandachtspunten, maar voor een tweede competitiewedstrijd tegen deze tegenstander, mogen we tevreden zijn!

Volgende week wordt er afgereisd naar Maartensdijk, waar het vlaggenschip om 16:00u aantreed tegen Tweemaal Zes. Zij verloren hun wedstrijd met 1 punt verschil tegen onze buren van Dindoa.

Ook hier kunnen we onze supporters weer goed gebruiken, graag tot dan!

Lara