21-09

Dit weekend stond de wedstrijd tegen Tweemaal Zes op het programma. Waar zij in de vorige wedstrijden nipt verloren van Dindoa en alleen tegen Antilopen de volle winst pakken, is er bij ons nog geen punt verloren.

Voorafgaand aan de eigen wedstrijd als coach mogen genieten van een hele goede A1. De A1 is dit jaar een team waarin veel spelers van verschillende teams bij elkaar gekomen zijn. De wedstrijd tegen SKF A1 was een om van te genieten. Er was zichtbaar plezier en fanatisme wat leidde tot een mooie uitslag van 10-19 winst.

Al rijdende vanuit Veenendaal krijg ik de score door van het Tweede. Deze zijn op dat moment naar tegen KVS aan het spelen. Bij rust staat het 3-9 waaruit ik mag concluderen dat ook daar de punten gepakt gaan worden. Uiteindelijk zou het daar 15-16 worden na een spannend einde. Heb mij laten vertellen dat Jelmer van te voren al aankondigde een tactisch winnend plan te hebben, fijn als dat zo uitwerkt. Ondanks dat het Scheveningse strand om de hoek lag, wat met de temperaturen van zaterdag een mooie tijdsbesteding zou zijn, is het hele tweede na de wedstrijd naar Maartensdijk gekomen om het eerste te ondersteunen. Waarvoor VEEL dank!

Op de weg naar Maartensdijk tuin ik er toch weer in. Er is ruim van te voren al medegedeeld dat de afslag vanaf de snelweg dicht is en toch rijd ik daarheen. Voor degene die me kennen zal dat geen verrassing zijn.

Eenmaal aangekomen bij TZ schijnt de zon nog heerlijk maar na het eerste fluitsignaal is daar niets van te merken. Er worden stevige duels uitgevochten en we mogen fysiek aan de bak. We lopen in de eerste 13 minuten uit naar een 1-5 voorsprong. En alle toeschouwers die ook dit keer weer acte de présence geven genieten van het weer en lijken zich nergens druk om te maken. Echter staat het 4 minuten na de 1-5 ook weer 4-5 en moeten we wel scherp blijven. De rust wordt opgezocht met een 6-9 voorsprong. We hebben nog geen vrolijke gezichten want bij iedereen heerst het gevoel dat we beter kunnen, zeker gezien ons aanvallende spel.

Beeld u zich in: Dat u als kok bij een restaurant werkt en dat het menu bestaat uit 1 ding. Dat zou op den duur saai worden vind u niet? Inderdaad niet geheel gastvrij en naar die fooi kan je dan dus ook fluiten. Helaas bestaat het menu voor Unitas de afgelopen 3 wedstrijden, en verwacht wordt meerdere zaterdagen, uit achter verdedigen. Toch is het aan ons om ook deze zaterdag het gerecht weer te perfectioneren en de uitvoering te verbeteren.

Terug naar de wedstrijd.

Ook na rust komen we niet los en duurt het even voordat de eerste doelpunt aan onze zijde op het bord komt. In die periode is TZ langzaam aangehaakt en is het weer een wedstrijd. Bij een stand van 9-11 wordt er een time-out genomen wat ons de kans geeft om de zaken tactisch even op orde te zetten. TZ bijt van zich af en houdt de wedstrijd levende. Bij een 10-12 stand wordt er nogmaals een time-out genomen, nu aan de zijde van TZ. Wij wisselen twee keer en dat blijkt een goede zet. Er wordt in de laatste minuten uitgelopen naar de stand van 12-19 waardoor iemand die alleen de antilopen site bekijkt een andere indruk krijgt van het verloop van de wedstrijd dan dat deze was.

Deze 2 punten betekent dat we volgende week mogen aantreden tegen de enige andere ploeg die al zijn wedstrijden in winst omzette. Wit-Blauw, een goede bekende waar we vorig jaar in de zaal als enige van verloren. Nu op het veld weer de tegenstander al heeft er natuurlijk wel een grote verandering plaatsgevonden. Houtman zal ons nu in plaats van op – aanjagen.

Op naar volgende week!

Wist u dat:

• Het menu van zaterdag bij een voedselketen was waar je als sporter eigenlijk niet gezien wilt worden. Compensatie voor het achter verdedigen?
  • Er tijdens de derde helft gebowld werd en hier hele hoge scores behaald werden?
  • Het niveau naarmate de avond vorderde niet omhoog ging?
  • Er iemand van Dindoa, stiekem een beetje heimwee heeft, en nog altijd graag met ons de derde helft viert?