Nieuws

05-10

Na twee weken elders in het land gespeeld te hebben, mocht vandaag in Harderwijk het balletje door de mand gegooid worden. Helaas zonder publiek dit keer. Gelukkig heeft Erik een livestream geregeld. Al vanaf 10 uur was er een livestream, waardoor diverse teams thuis te bekijken waren. Dank namens alle korfballiefhebbers thuis!

Dan de wedstrijd. Het begon op deze regenachtige dag een klein beetje stroef aan de kant van Unitas. Antilopen opende de score met een vrije bal. Al gauw werd de doelpuntenmachine aangezet bij Unitas waardoor het scorebord een stand van 9-3 liet zien. Na een time out denderde Unitas door. Er werd gerust met een stand van 14-5. Spannend was het dus niet. Gelukkig waren er wissels, de staf, twee coco’s (corona coördinatoren) en twee boa’s (die goedkeurend een rondje langs het veld liepen) die ons van applaus konden voorzien. Zo was er toch een beetje sfeer in een wedstrijd die al gespeeld leek.

Na de rust liet Unitas goed spel zien en had een reeks van maar liefst 10 doelpunten (25-5). Er zaten mooie goals tussen, waaronder een assist van Mike vanuit het verdedigingsvak op Sabine (#couplegoals). Mark Kreikamp was in deze periode goed voor 4 doelpunten. Die uiteindelijk 8 doelpunten heeft gemaakt uit 14 kansen. Houd dit percentage vast Mark. Ook Sabine was scherp met 6 goals uit 11 kansen. Uiteindelijk was het vooral het samenspel dat heeft gezorgd voor deze ruime overwinning. Toch fijn na de nederlaag van vorige week. Natuurlijk zijn er altijd verbeterpunten en daar gaan we deze week weer aan werken, zodat we ook volgende week de punten in de Unitas kunnen stoppen.

Bedankt voor het volgen van de livestream. We hopen jullie snel weer langs het veld te kunnen zien!


Jolien