Nieuws

16-10

Trainers voor Unitas/Perspectief A2 en A3

De zoektocht lijkt dan toch eindelijk beloond te zijn. Aan het begin van dit seizoen zijn Unitas A2 en A3 zonder vaste trainer en coach begonnen. De spelers hebben deze periode uitstekend opgepakt door met enthousiasme zelf verantwoordelijkheid te nemen in het organiseren en regelen van de randzaken rond hun trainingen en wedstrijden. Ze zijn daarin uitvoerig ondersteund door Petra ten Hove van het wedstrijdsecretariaat, die daarvoor ook een grote pluim verdient.

De trainingen zijn de afgelopen periode waargenomen door spelers van de Unitas 1, 2 en 3. Met enthousiasme hebben zij iedere keer trainingen gegeven van kwalitatief goed niveau. Ook hen wil ik hartelijk danken voor de inzet.

Toch zou het veel prettiger zijn om vaste gezichten voor de groepen te hebben, die de vaste lijnen kunnen bewaken, trainen en coachen. En gelukkig zijn we daar nu in geslaagd om trainers aan te kunnen stellen.

Met veel vreugde kunnen we zeggen dat Evert Schuit en Twan Hop de A3 gaan begeleiden. Zij nemen een groot deel van de trainingen op zich. Waar nodig worden ze ondersteund door spelers van Unitas 1, 2 en 3 en een keer per maand door Thomas Jongma. Evert speelt in Unitas 5. Twan geeft al jaren trainen aan de jeugd en speelt in Unitas 6. Samen zullen ze de wedstrijden coachen. De heren worden veel plezier en succes gewenst met de dames van de A3!

De A2 kan zich verheugen op trainingen en coaching van niemand minder dan Jan Tonny Visser. Een trainer in hart en nieren, die de enthousiastelingen van de A2 nog weer verder kan brengen op persoonlijk vlak en in teamverband. Wij hebben alle vertrouwen in een goed en prettig seizoen.

Voorlopig is het alleen trainen voor de jeugdteams door de omstandigheden rond het coronavirus. We hopen met ons allen op weer een veilige situatie in de maatschappij en daarmee een hervatting van de wedstrijden in de competitie.

Namens de Jeugd Technische Commissie van Unitas/perspectief

Perry van der Heijden