Nieuws

22-01

Beste jeugdleden en ouders,

De lockdown loopt in ieder geval door tot 9 februari 2021 en vanaf zaterdagavond 23 januari hebben we te maken met de avondklok vanaf 21:00 uur. Bestuur en JTC vinden het belangrijk dat jeugdleden kunnen blijven sporten (trainen). Dat moet op een veilige manier en binnen de regels.

Jullie hebben in 2021 twee weken kunnen trainen. De meeste jeugdleden vinden het heerlijk om samen met leeftijdgenoten, vrienden en vriendinnen weer te kunnen sporten. Prachtig om te horen en te zien. Wij willen dit heel graag blijven stimuleren en mogelijk maken. We hebben daarom een extra nieuwsbrief gemaakt met informatie.

Trainingsschema en -tijden

Helemaal onderaan vind je het iets aangepaste trainingsschema. Wij hebben een beetje met de trainingstijden moeten schuiven, kijk dus goed naar de begin- en eindtijd van de training. We stoppen uiterlijk om 19:45 uur met trainen. Om 20.00 uur is alles opgeruimd en kan iedereen direct richting huis. Zorg dat je op tijd thuis bent. Dit schema blijft van kracht zolang de huidige maatregelen gelden.

Coronacoördinatoren

Veilig trainen is gezond. Bestuur en JTC hebben afgesproken dat tijdens de trainingstijden er altijd een coronacoördinator aanwezig is. Die herken je aan het gele hesje. Volg alsjeblieft de aanwijzingen van de coronacoördinator altijd direct op. Deze zorgt ervoor dat iedereen voldoende afstand bewaart als je naar het veld loopt, bij het opruimen en bij het verlaten van het sportcomplex. Bedankt voor je medewerking.

Als een team een keer niet kan trainen, dit tijdig afmelden bij Margreet Bakkenes. Zij regelt de coronacoördinatoren en kan die eventueel op tijd afzeggen als er niet getraind wordt.

Aan- en afwezigheid

Iedereen die gezond is, is van harte welkom. Houd je altijd aan de richtlijnen van de overheid als je klachten hebt. Kom niet trainen als je in quarantaine moet of als je wacht op de uitslag van een coronatest. Wij vinden het heel fijn dat je komt trainen als je gezond bent. Hoe tof is het als iedereen gewoon aanwezig is.

Wij begrijpen ook dat je het misschien spannend vindt om te trainen (of dat je ouders dat vinden) vanwege Corona. Als je daarom liever niet traint, kan dat worden doorgegeven aan de trainer.

Competitie

Het is definitief dat we geen zaalcompetitie gaan spelen. Nu het vaccinatieprogramma is gestart, hopen we natuurlijk dat het mogelijk is om in april wel te kunnen starten met de veldcompetitie. Daarover is nu nog niets bekend. Wij zullen jullie via de website en via de app informeren als er nieuws te melden is. ‘

Voorbereiding nieuwe seizoen

Dat klinkt nog heel ver weg en er is nog heel veel onzeker. Dat is allebei helemaal waar. De JTC gaat de komende periode wel aan de slag met de voorbereidingen voor het seizoen 21/22. We gaan o.a. in gesprek met de trainers. Natuurlijk hopen we in april ook weer te komen kijken bij wedstrijden van jullie. Eind maart zullen wij jullie meer vertellen over het voorbereidingsproces. Als alles lukt, ronden wij de voorbereiding voor het nieuwe seizoen rond 1 juni 2021 af.

Het goede nieuws is dat jullie mogen en kunnen blijven trainen volgens het trainingsschema. Wij hopen dat jullie veel korfbalplezier hebben en dat iedereen gezond en fit blijft. Als je vragen hebt, kun je altijd terecht bij de leeftijdcoördinator of je kunt mailen naar de JTC.

Hartelijke groet,

JTC CKV Unitas/Perspectief