13-09

Afgelopen zaterdag 11 september was het dan eindelijk weer zover, na bijna een kalenderjaar lang wachten mochten we eindelijk weer een competitiewedstrijd spelen! Tevens de eerste competitiewedstrijd die gespeeld werd op het geweldige nieuwe complex.

Na een oefenperiode vol met stevige overwinningen startte Unitas/Perspectief 2 tegen OVVO 2 om 14:00 uur thuis in Maarssen. Unitas wist in de tweede helft goed los te komen en sloot uiteindelijk de wedstrijd winnend af met 18-12.

Om stipt 15:30 startte de wedstrijd tussen Unitas/Perspectief 1 en OVVO 1 met een goed gevulde tribune. OVVO opende de score en kort erna wist Lara Kreikamp het eerste competitiedoelpunt van het jaar voor Unitas te maken. Jolien Landman volgde dit op met een mooie doorloopbal en dit tekende de eerste voorsprong voor de hoofdmacht van Unitas/Perspectief. Al snel werd er een klein gat van twee doelpunten geslagen en tot aan de rust wisselden beiden ploegen scores uit en bleef er minstens een gat van twee goals. Dit resulteerde uiteindelijk in een 11-8 ruststand.

Nadat in de rust de afspraken weer aangescherpt waren en de spelers van Unitas/Perspectief 1 voor de tweede keer deze dag het prachtige veld op kwamen lopen stond het vizier op scherp. Unitas liep mede door goed steun en reboundwerk al snel uit naar 15-8 en hiermee was er een serieus gat geslagen.

OVVO 1 was echter nog niet bereid om op te geven en kwam terug tot 16-12 waarna Unitas/Perspectief 1 nogmaals aanzette tot 19-12. OVVO nam echter de laatste drie goals voor de rekening en dit zorgde voor een 19-15 eindstand.
Al met al was het een degelijke wedstrijd voor Unitas/Perspectief 1 die in de tweede helft nooit erg spannend is geweest. De eerste vier punten zijn door de selectie van Unitas/Perspectief dus binnengehaald op de eerste competitiedag tegen OVVO.

Komende zaterdag worden de eerste uitwedstrijden gespeeld van het seizoen, het programma ziet er als volgt uit:

Dalto/Klaverblad verzekeringen 3 - Unitas/Perspectief 2 om 15:45 uur.

VEO 1 - Unitas/Perspectief 1 om 15:30 uur.