Nieuws

20-09

Voor de tweede competitiewedstrijd van het seizoen reisde Unitas/Perspectief 1 op zaterdag 18 september af naar Voorburg om daar een wedstrijd te spelen tegen VEO 1. De weersomstandigheden waren fantastisch, het was lekker weer en er was vrijwel geen wind. Het belooft een mooie middag te worden. 

Kort nadat de scheidsrechters voor de start van de wedstrijd floten kwam VEO 1 op voorsprong door een mooie doorloopbal. Dit was voor de hoofdmacht van Unitas het startsein om gas te geven. Al snel resulteerde dit in een 1-5 voorsprong door vijf verschillende doelpuntenmakers. Deze voorsprong werd al gauw uitgebouwd tot 3-8 onder luid gejuich van de meelevende bankzitters. De hoofdcoach van de thuisploeg vluchtte hierdoor al gauw in de eerste time-out. 

Deze time-out werpt voor de Voorburgenaren direct zijn vruchten af in een slordige fase van de wedstrijd voor de Harderwijkers. Hierdoor kwam VEO 1 terug tot een stand van 7-8. Dit was voor hoofdcoach Marc Houtman genoeg reden om ook zijn eerste time-out van de wedstrijd te nemen. Hierna liep Unitas al snel uit naar een 7-11 voorsprong wat tevens ook de ruststand zou zijn.

Al snel na rust weet Unitas/Perspectief 1 verder uit te lopen en dit liet ruimte voor enige hoogstandjes met bijvoorbeeld een mooie doorloopbal van Daan Reijgersberg die de 10-16 voor zijn rekening nam. Noah Bijsterbosch kwam vervolgens van de bank af om het volgende doelpunt voor de uitploeg te maken. Ook de rest van de wedstrijd bleef Unitas/Perspectief 1 in controle en breidde de Harderwijkers de voorsprong uit. 

Na een uiterst sportieve wedstrijd tussen beide ploegen maakte Jesse Aartsen de laatste goal door een zelf meegekregen strafworp te verzilveren en de eindstand op 14-23 te bepalen. Al met al dus een wedstrijd waarin Unitas ten alle tijden de controle heeft gehad en bij vlagen goede dingen en hoogtepunten heeft laten zien. 

Unitas/Perspectief 2 heeft afgelopen zaterdag 18 september ook zijn tweede overwinning weten te behalen uit bij Dalto/Klaverblad verzekeringen 3 met een 13-15 eindstand. Dit betekent dat Unitas/Perspectief 2 na twee speelrondes alleen koploper is in de reserve hoofdklasse.

Zowel Unitas/Perspectief 1 als Unitas/Perspectief 2 heeft dus uit de eerste twee wedstrijden 4 punten weten te behalen. Dit smaakt naar meer.

Komende zaterdag 25 september komt Nieuwerkerk op bezoek met zowel het eerste als het tweede, die beiden ook bovenin meedraaien in de competities. Dit zullen dus belangrijke wedstrijden zijn waarbij de selectie alle steun van de supporters goed zal kunnen gebruiken, dus komt allen kijken!

Unitas/Perspectief 2 – Nieuwerkerk 2 om 14:00 uur.
Unitas/Perspectief 1 – Nieuwerkerk 1 om 15:30 uur.

Het belooft wederom een mooie dag te worden!

 

Met dank aan Mike