Nieuws

23-09

Vanaf zaterdag 25 september vervalt de 1.5 meterregel, maar gelden nog wel enkele voorwaarden om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Zo is voor het gebruik maken van de horeca een coronatoegangsbewijs (een geldig vaccinatie- of herstelbewijs of een negatieve testuitslag van max 24 uur oud) nodig, ook op sportlocaties. Dit geldt alleen binnen; het kabinet heeft de maatregelen voor de horeca buiten versoepeld. Net zoals we eerder altijd de richtlijnen van het RIVM en de KNKV hebben gevolgd, zullen we dit nu ook weer doen.

Wat betekent dit voor jou? 

 • Het coronatoegangsbewijs is niet nodig in de volgende situaties:
  - Het bestellen en afhalen van consumpties aan de bar in het accomodatie;
  - Het nuttigen van consumpties buiten op het terras of langs de velden;
  - In geval van ‘doorloop’ naar bijvoorbeeld toilet en kleedkamers;
  Ben je niet gevaccineerd, dan mag je op het terras en langs de velden dus gewoon een drankje drinken! 
 • Het coronatoegangsbewijs is wel nodig in de volgende situaties:
  - Het nuttigen van consumpties in de kantine. De bardienst dient de check te doen. Dit kan met de CoronaCheck Scanner. De check hoeft niet gelijk bij de ingang gedaan te worden, maar mag ook als iemand in de kantine plaatsneemt.  

Wij realiseren ons dat de invoering van deze maatregelen op de één meer invloed heeft dan op de ander, maar laten we met elkaar deze verantwoordelijkheid nemen zodat we allemaal kunnen genieten van ons geliefde sport en een lekkere consumptie. In november bekijkt het kabinet de situatie opnieuw en bepaalt dan welke maatregelen nog nodig zijn.

Mochten er nog vragen en/of opmerkingen zijn, laat het ons dan weten! Alle veelgestelde vragen en antwoorden rondom korfbal en het coronavirus vind je hier.