Nieuws

27-09

Op een mooie zonnige dag op sportpark het Slingerbos wint Unitas 1 ook haar tweede thuiswedstrijd. In een spannende slotfase weet Unitas het goed uit te spelen en komt niet echt meer in de problemen. Via een 9-6 ruststand werd er uiteindelijk met 17-15 gewonnen. Een hele knappe prestatie tegen een kwalitatief zeer sterke ploeg. 

In het vorige seizoen zaal hoofdklasse wist de ploeg van coach Leon Simons (afgelopen zaterdag afwezig i.v.m. toernooi van jong oranje in Tsjechië) zich nog knap te plaatsen voor de play-offs. De loting welke daarna plaatsvond weerhield de ploeg ervan om direct door te mogen naar de Korfbal League. De ploeg uit Nieuwerkerk is dus gebrand om op zowel het veld als in de zaal door te stoten naar het hoogste niveau. Als titelfavoriet op het veld en in de zaal moest de ploeg het in Harderwijk laten zien.

Het was Unitas wie de score wisten te openen na een mooie combinatie tussen Lara Kreikamp en Daan Reijgersberg. Er werden in dit vak mooie duels uitgevochten in de rebound bij de heren en in de aanvallende duels tussen de dames. Beide ploegen lieten zich hierin van hun beste kant zien. Via de 1-1 uit een vrije bal door Nieuwerkerk wist Unitas direct al het 1e gaatje te slaan door scores van Sabine Verhoef en Noah Bijsterbosch naar 3-1. Dit verschil wist Unitas de hele 1e helft vast te houden. Verdedigend hadden beide ploegen veel grip op elkaar. Om- en om scorend werd het via 5-4 door goals van Mike van Boven en Ineke de Boer 7-4. Nieuwerkerk voelde goed aan dat Unitas weg leek te lopen en doorbrak dit met een time-out. Wederom 2 goals van beide ploegen zorgde voor een 9-6 ruststand.

Over en weer werden goede aanvallend opgebouwd, waarbij Unitas iets geduldiger zocht naar de juiste kans. Na rust was het Nieuwerkerk met 3 goals op rij weer naast Unitas te knokken bij 10-10. In deze fase waren het de heren van Nieuwerkerk wie de korf wisten te vinden. Dit leek voor Unitas weer een wake-up call om weer gas te gaan geven. Het publiek, wie in groten getale was afgekomen op deze aantrekkelijke wedstrijd, ging achter de ploeg staan. Mike van Boven wist met een afstandsschot onder hoge druk van het sterk verdedigende Nieuwerkerk de voorsprong te behouden. Na nog eens 2 goals van Unitas was het verschil van 3 weer op het scorebord. Een tactisch sterke wissel om Thomas Hoekstra aanvallend in te brengen resulteerde gelijk in een typerend schot van de zijlijn van Thomas: 14-11. Nieuwerkerk richtte zich nog eenmaal op maar kon niet verder komen dan 14-13. Het waren de sterke en snelle dames wie in deze fase bij Nieuwerkerk opstonden om nog aan te haken. 

Een spannende slotfase was in de maak. Waar de afgelopen jaren dit een fase zou zijn waar Unitas stil zou vallen wist het nu, ondersteund door het publiek, een definitief gat te slaan naar Nieuwerkerk. Drie goals op rij stond het 17-13 en had Nieuwerkerk een alles-of-niets poging nodig om nog een punt te redden. Verdedigend nam het risico's en dit resulteerde vaak in snel balbezit. Het wist zich nog terug te knokken tot 17-15. Maar na een lange aanval van Unitas floot de scheidsrechter af. De ontlading was groot na een knappe overwinning op een kwalitatief zeer sterk Nieuwerkerk.

Een overwinning en vooral de volwassen manier waarop Unitas in de slotfase de wedstrijd wist te controleren is misschien nog wel het grootste winstpunt van de ploeg onder leiding van Marc Houtman. Zaterdag een nieuwe thuiswedstrijd. Dit keer komt GKV/Enomics uit Gorinchem op bezoek. Ook GKV komt, net als Nieuwerkerk in de zaal uit in de hoofdklasse. Er wacht dus weer een pittige opgave voor Unitas om de lijn door te zetten.

Om 14.00 wordt er begonnen met CKV Unitas/Perspectief 2 tegen GKV/Enomics 2

Daarna om 15.30 CKV Unitas/Perspectief 1 - GKV/Enomics 1

 

Met dank aan Mark