18-10

Afgelopen zaterdag 16 oktober trad de selectie van Unitas/Perspectief aan tegen BEP uit Purmerend.

Om 14:00 uur startte de wedstrijd van Unitas/Perspectief 2 tegen BEP 2, waar op voorhand Unitas de favoriet was met al 6 behaalde punten terwijl BEP 2 pas tot één overwinning wist te komen. Echter was dit vanaf het begin niet te zien in het wedstrijdbeeld, Unitas 2 liep achter de feiten aan en verloor uiteindelijk de wedstrijd met 16-18.

Vervolgens was het tijd voor de hoofdmacht van Unitas. Nadat er in de voorbereiding nog gedacht werd aan de moeizame overwinning op BEP vorig jaar in Purmerend werd het vizier op scherp gesteld. Coach Marc Houtman waarschuwde dat de ploeg vanaf het eerste fluitsignaal scherp en alert moest zijn.

Het was wederom goed weer, zonder wind en met een fel zonnetje. Om 15:30 floten het arbitrale duo van Ieperen en Groen voor het startsignaal en Unitas schoot direct goed uit de startblokken. Al snel wist Unitas een voorsprong neer te zetten en uit te bouwen. Na 12 minuten vluchtte de coach van de bezoekers in de door hen genomen eerste time-out. De stand was nu 8-0. De Harderwijkse hoofdcoach gaf zijn ploeg de complimenten voor de start en het advies zo door te gaan.

Deze time-out wierp niet direct zijn vruchten af want Unitas wist uit te lopen naar 11-0. Ondanks dat Unitas eerder dit jaar wel eens moeite had om veel doelpunten te maken werd er nu een 18-4 ruststand neergezet. Bij rust waren er ook al zeven verschillende doelpuntenmakers!
Bij het ingaan van de tweede helft was er al bekend dat het geen spannende wedstrijd meer zou worden. Echter werd er in de rust wel afgesproken dat het de bedoeling was dat het goede spel uit de eerste helft doorgezet zou worden en er een grote score op het scorebord moest komen.

BEP kwam alleen wel beter uit de startblokken na de rust, wat resulteerde in een scoreloze periode van de thuisspelende ploeg van ongeveer 8 minuten. Dit werd doorbroken door twee goals van Renee Havenaar. Verder werd de tweede helft niet spannend meer. De wedstrijd eindigde in den duidelijke 28-10 overwinning voor Unitas/Perspectief door de laatste treffer van Lara Kreikamp. Al met al een goede stevige overwinning voor Unitas/Perspectief 1.

Volgende week reist de selectie los van elkaar af.
Unitas/Perspectief 2 speelt op zaterdag 23 oktober om 15:30 uur tegen DSC 3 in Eindhoven.
Unitas/Perspectief 1 speelt om 15:30 tegen Velocitas 1 in Leiderdorp.