Nieuws

25-11

Vanaf 2021 is er een proef gestart om de E-jeugd gezamenlijk te laten trainen. In april van dit jaar hebben we het vernieuwde jeugdplan voor de E&F kenbaar gemaakt. Hierbij zijn destijds een aantal punten als doelstelling naar voren gekomen:

  • De teams gaan nog meer samen en door elkaar trainen.
  • De teamindeling zal ingevuld worden met aandacht voor speelsheid en fanatisme om te korfballen. Minder dan vorige jaren zal aandacht gegeven worden aan wat kinderen al kunnen of hoe effectief ze korfballen.
  • De teams krijgen allemaal 1 of 2 trainers plus een coördinerend trainer. De coördinerend trainer is een ervaren trainer met overzicht over de spelers én trainers. Deze trainer heeft een coachende rol voor zowel trainers als spelers.

Zowel bij de kinderen, de trainers en de ouders die langs de lijnen komen kijken horen we positieve feedback van deze aanpak. Een paar impressie foto’s:

 

Het zaalseizoen bracht toch nog weer de benodigde uitdagingen mbt beschikbaarheid zalen. Toch is er enorm hard gewerkt om de trainingen van de jeugdteams zoveel mogelijk gezamenlijk door te brengen. Dank voor de inzet aan de trainers en begeleiders van de E&F teams.

De JTC & Het Bestuur