Nieuws

29-11

Na de persconferentie van afgelopen vrijdag bleek dat zaterdag de eerste en voorlopig laatste zaalcompetitiewedstrijd zou worden. Voor de selectie van Unitas/Perspectief stond een trip naar Nieuwerkerk op de planning. Inmiddels een bekende tegenstander die op het veld de reis naar Harderwijk al eens aflegde.

Om 17:30 floot scheidsrechter Cor Mantel voor de aanvang van de wedstrijd van het tweede. Daar waar Unitas 2 op het veld nog 12-16 verloor tegen Nieuwerkerk begon het in de zaal anders aan de wedstrijd. De missie was duidelijk, sportieve revanche. Het liep gelijk op tot er na een 11-11 stand 4 doelpunten kwamen aan de kant van Unitas. (2x Jesse Aartsen, 2x Youri Aartsen). Uiteindelijk stond er een 12-16 ruststand op het scorebord. Het vermelden waard was dat Jesse Aartsen op dit moment 10 van zijn eerste 20 schoten wist raak te schieten. 10!! In de tweede helft zette Unitas/Perspectief 2 door waardoor het uit kon lopen naar een eindstand van maarliefst 19-29. De sportieve revanche is gelukt.

Voor de hoofdmacht van Unitas verliep de eerste ontmoeting van dit seizoen anders. Op het veld werd er, een beetje tegen de verwachting in, terecht gewonnen met 17-15. Echter wisten de Harderwijkers dat er nu een ander Nieuwerkerk 1 zou verschijnen. Er zijn enkele wijzigingen in de selectie van Nieuwerkerk gemaakt. Om 19:00 uur begon de wedstrijd tussen Nieuwerkerk 1 - Unitas/Perspectief 1, helaas zonder publiek uiteraard. Echter zorgden de beiden reservebanken en aanwezigen in de zaal toch voor een goede ambiance.

Al snel werd duidelijk dat Nieuwerkerk vandaag andere plannen had dan op het veld. Nieuwerkerk begon met een 1-3 en vervolgens een 3-6 voorsprong waarna coach Marc Houtman zijn eerste time-out nam. Kort voor rust kwam Unitas/Perspectief 1 terug in de wedstrijd wat resulteerde in een 8-8 ruststand. Het rendement bleef achter in de eerste helft, want 8 goals maken is simpelweg te weinig in de hoofdklasse in één helft. Daarentegen is het een defensief goede helft geweest, met ook maar 8 tegengoals tegen Nieuwerkerk.

In de rustbespreking worden de afspraken aangescherpt en wordt iedereen klaargestoomd voor een sterkere tweede helft. Echter werd al snel duidelijk dat Nieuwerkerk vele malen sterker uit de rust kwam. Nieuwerkerk liep al snel uit naar 15-9, dit was het teken om weer een time-out te nemen. Dit bleek echter nog niet te helpen, want na een kwartier zuivere speeltijd was er nog altijd maar één goal gemaakt in de tweede helft. Nieuwerkerk breidde de voorsprong uit naar 19-10. Er kwam nog wel een klein slotoffensief met drie damesdoelpunten van de Harderwijkers. (2x Sabine Verhoef, 1x Renee Havenaar). De laatste vier doelpunten waren ook weer voor de thuisploeg en dat zorgde voor een 23-13 eindstand.

Kortom, een aanvallend moeizame wedstrijd die helaas nog wel een aantal weken zal moeten wachten op een vervolg. De wedstrijd zal geanalyseerd worden en er volgen nog 13 belangrijke wedstrijden in de hoofdklasse, dus er is nog niks aan de hand.

Wanneer de eerstvolgende wedstrijd is, is nog niet bekend, dus daarover volgt later meer.