Nieuws

19-12

Zondagmorgen 19 december, wat een domper hebben we gisteren weer te verwerken gekregen. Weer een lockdown, weer een teleurstelling te verwerken op zowel mentaal als sportief vlak. Kreeg net al een appje van Marc Houtman dat de mentale dreun hard is aangekomen bij de selectie. Dat begrijpen we natuurlijk, dit wordt het 2e jaar op rij dat de zaalcompetitie niet in volledigheid kan worden uitgevoerd. Toch is het ook goed om even terug te kijken naar de mooie momenten die we met z’n allen hebben bereikt.

2021 is het jaar waarin we ons nieuwe gebouw in gebruik hebben genomen en wat een genot is het toch om op het nieuwe sportpark te mogen korfballen. Heerlijk om de activiteiten weer op te zien bloeien. Op de vroege ochtenden de jongste jeugd die hun wedstrijden onder luid gejuich van de ouders en opa’s en oma’s mogen uitvoeren. De fanatieke potten korfbal van de oudere jeugd die menig hart sneller doen kloppen van het flitsend korfbal wat ten toon wordt gesteld, tot aan de senioren die in sommige gevallen een leuk potje korfbal afwisselen met een gezamenlijke 3e helft met de tegenstander, tot aan de selectieteams die strijdend flitsend korfbal laten zien. Hoogtepunt was toch wel de wedstrijd tegen de geduchte tegenstander van de hoofdmacht Nieuwerkerk waarbij de sfeer op en naast het veld fantastisch was. Mede door deze overwinning mag de hoofdmacht zich tot herfstkampioen kronen. Hopelijk wordt deze strijd in het voorjaar weer opgepakt en kunnen we lang meedingen met het kampioenschap.

We hebben gelukkig het park ook mogen openen met een feestje, wat een heerlijke dag en avond waren dat zeg! Fantastisch weer, een goede organisatie, een heerlijke sfeer en natuurlijk mooie mensen om dat mee te vieren. Wat hebben we daarvan genoten! Helaas hadden we die dag nog een ongeluk op het park waarbij mevrouw Van Drunen van de tribunes naar beneden is gevallen. Een moeilijk en pijnlijk moment waarbij we mevrouw Van Drunen alle sterkte hebben gewenst in het herstel. Inmiddels heeft de commissie Facility de nodige stappen ondernomen en hebben we twee sponsoren bereid gevonden om een veilige situatie te creëren. De sponsoren zijn Qimarox en Q-railing. In de wintermaanden zal de Facility-groep de hekwerken gaan plaatsen zodat we in het voorjaar weer een stap dichter bij een veiliger park zijn.

Als we het hebben over de veldcompetitie kunnen we natuurlijk niet om de gezelligheid van de kantine heen. Onze tegenstanders kijken hun ogen uit als ze het park op lopen en de accommodatie van binnen zien. Wat hebben we genoten van de service van de vrijwilligers van de kantine, wat een heerlijke daghappen hebben we mogen nuttigen en wat is het toch leuk terugkijken naar die mooie avonden in het clubgebouw. Laten we dat vooral vasthouden en ook daar weer met z’n allen naar uitkijken, want één ding is zeker: dat hebben we met z’n allen echt nodig en dat bindt ons als Unitas!

In oktober tijdens de ALV is er een bestuurswissel geweest. Robert, Jos en Niels hebben hun bestuursfunctie neergelegd (nogmaals dank voor de inzet) en daarnaast zijn er 5 nieuwe bestuurders toegetreden. Een belangrijk moment voor de vereniging waarbij we trots mogen zijn dat we zo snel de bestuursfuncties hebben kunnen invullen! Inmiddels heeft het nieuwe bestuur al een paar vergaderingen kunnen voeren waarbij een aantal thema’s naar boven drijven: beleidsplan 2025/2030, financiële huishouding, maar ook helaas corona. Bij vragen over dat laatste is Margreet Bakkenes het aanspreekpunt; schroom niet om ze te stellen.

Over vrijwilligers gesproken, wat geeft het toch een enorme voldoening om elke week weer de groep trainers te zien komen opdraven die onze teams het enorme plezier geven op en rondom het korfbalveld. Helaas kunnen we jullie niet allen persoonlijk bedanken maar hulde aan jullie allemaal, zonder jullie inzet en flexibiliteit kan een club als Unitas niet bestaan. Mede hierdoor hebben we al een paar mooie kampioenschappen weten te vieren waar menig glunderende oogjes met een blik op een glimmende medaille (en een hongerende blik op de patatjes) alle inzet tegoed heeft gedaan. Ook dit jaar zitten er weer trainers bij die voor het eerst op het veld staan, vaak jonge dames en heren die met veel enthousiasme de teams trainen. Speciale dank ook naar de begeleiding die men daarvoor krijgt vanuit de JTC. In het verlengde hiervan is het ook goed te noemen dat dit ook geldt voor de scheidsrechters, steeds moeilijker is het om voor elke wedstrijd een scheidsrechter te vinden en wat is een goede begeleiding hierbij dan van belang. Fantastisch om te zien hoe de scheidsrechterscommissie de jeugd begeleidt, geruststelt en positief stimuleert om ook deze fantastische taak op te pakken.

Aan het einde van het veldseizoen ging menig hart sneller kloppen; we mogen weer de zaal in. We mogen weer op hoofdklasseniveau de spanning vanaf de tribunes in de Sypel gaan ervaren. Wat was de teleurstelling groot dat dit zonder publiek gedaan moest worden. Waarbij midden november de gedachte nog was: “helaas, maar we kunnen nog spelen”, heerst inmiddels toch wel de wrange smaak van de lockdown waarbij nu ook de wedstrijden van de breedtekorfbal opgeschort worden. In eerste instantie tot 14 januari, daarna zullen we wel verder kijken. Als bestuur zullen we altijd de aanbevelingen van het Rijk en de KNKV volgen. Wel zullen we blijven kijken naar mogelijkheden zoals we de laatste maanden hebben kunnen opschalen naar trainen op zaterdag in het RSG en inlooptrainingen voor 17.00 uur. Ook nu kijken we weer naar mogelijkheden, hou de site in de gaten voor de laatste ontwikkelingen!

Toch blijft het lastig want oh wat missen we de clubbinding, wat missen we het om even lekker te dollen op het veld en wat missen we de scherpte om elkaar continu te verbeteren, wat missen we de adrenalinekick van een wedstrijd, wat missen we de tranen bij een verlies, wat missen we de blijdschap van een welverdiende overwinning en wat missen we het bijpraten tijdens de 3e helft. Vanaf deze plek wil het bestuur van CKV Unitas / Perspectief jullie bedanken voor de inzet en jullie bijdrage binnen de club. Houd moed en blijf betrokken, kijk naar elkaar om en blijf vooral gezond!

Een hele fijne Kerst en een goede jaarwisseling.

Het bestuur

Jan Hop, Margreet, Jan van der Velde, Jesse Roozeboom, Frank, Jan Tonny en Jesse de Ruigh.