Nieuws

04-03

In een loodzware (hernieuwde) hoofdklasse indeling is CKV Unitas/Perspectief uitstekend begonnen. Ook de tweede zaalwedstrijd werd gewonnen. Dit keer was het ervaren KV Wageningen wat met een 19-17 einduitslag naar huis werd gestuurd. In een gelijk opgaande wedstrijd was het de thuisploeg wie de sterkste slotfase van de twee ploegen op de mat wist te leggen. Hierdoor heeft CKV Unitas/Perspectief na twee zaalwedstrijden 4 punten.

Het was alweer bijna een maand geleden dat CKV Unitas/Perspectief 1 de competitie opende tegen CKV Nieuwerkerk in sporthal de Sypel. Op 5 februari werd er met 19-15 gewonnen van de ploeg uit Nieuwerkerk. Door de voorjaarsvakantie en meerdere afgelaste wedstrijden werd op donderdag 3 maart eindelijk de tweede thuiswedstrijd gespeeld. De spanning zat dan ook volop de wedstrijd, de thuisploeg kon zich helaas niet optimaal voorbereiden en had slechts één training in de benen. KV Wageningen had al twee wedstrijden gespeeld en daarin 1 punt gehaald. Bij Wageningen lag de druk om de eerste overwinning van het zaalseizoen binnen te slepen.

KV Wageningen staat bekend om het goed starten van de wedstrijd. In de voorgaande wedstrijden wist Wageningen ook al continu op een 0-2 voorsprong te komen, en zo ook nu. Door twee goals aan de dameskant van Wageningen kwam het ook in Harderwijk uitstekend uit de startblokken. Het tweede aanvalsvak van CKV Unitas/Perspectief liet zien ook uitstekend te kunnen starten en counterde gelijk naar 2-2. Waaronder een prachtige fade-away van Daan Reijgersberg. Er volgende een sterke fase van de Harderwijkers waarin het uitliep naar 6-3. Vanaf dit moment viel de doelpuntenproductie uit en kwam Wageningen langzaam terug in de wedstrijd en via 6-5 stonden de ploegen op 7-7 weer naast elkaar.

Daarna leek de thuisploeg voor rust het eerste gaatje van de wedstrijd te slaan. Er werd uitgelopen naar een 10-7 voorsprong, maar bij het missen van een enorme kans op 11-7 was het signaal voor Wageningen om bij te blijven in Harderwijk. Drie snelle goals resulteerde in een 10-10 ruststand. Het kon nog alle kanten op, Wageningen kon continu pareren als Unitas uit wilde lopen.

De misser aan Unitas zijde leek een keerpunt in de wedstrijd, direct na rust was het Wageningen wat doorging en op 10-11 voorsprong kwam. In de voorgaande jaren was dit vaak een kantelpunt in de wedstrijd en liepen tegenstanders in de Hoofdklasse weg bij CKV Unitas/Perspectief. Maar de nog steeds jonge ploeg uit Harderwijk laat zien gegroeid te zijn. Het kan bijschakelen als het nodig is en omgaan met wisselingen. Om-en-om scorend was het op 15-15 nog steeds gelijk, daarna brak de sterke slotfase van de Harderwijkers aan. Door enkele wissels waren de koppels veranderd en kon CKV Unitas/Perspectief de druk opvoeren. Complimenten naar de sterk verdedigende Renee Havenaar. Zij was gekoppeld aan Nena Ellermeijer, ons ook bekend gezien haar verleden in de jeugd bij Unitas. Mooi om te zien hoe belangrijk Ellermeijer in de Wageningse ploeg is geworden. In Harderwijk was het de hardwerkende Havenaar wie de normaal gesproken makkelijk scorende Ellermeijer van het scoren wist te houden.

Het was Jolien Landman met haar 4e doelpunt uit slechts 9! pogingen wie de 16-15 aantekende. Samen met Mike van Boven de meest scorende Unitassers werd het 17-15 en zelfs 18-15.

Wageningen ging het nog statischer neerzetten en probeerde de dames uit te spelen. Het was de van een blessure teruggekomen Steven Landman wie nog de 18-16 op het scoreboard wist neer te zetten. Met nog 2 minuten te spelen rook Unitas de 2e overwinning van het seizoen. Wageningen probeerde nog met extreem achter te verdedigen snel in balbezit te komen. Mark Kreikamp strafte dit af en je voelde de opluchting door de zaal gaan toen de 19-16 werd binnengeschoten. 

In de laatste minuut scoorde Wageningen nog één goal. Met een eindstand van 19-17 laten de Unitassers zien goed te kunnen verdedigen tegen ervaren Hoofdklasse ploegen. In een fysiek zware wedstrijd wisten ook de scheidsrechters dit goed door te laten gaan waardoor er mooie duels ontstonden. Door de heren Van der Terp en Keizer was er een sportieve wedstrijd in Harderwijk te zien. Ook KV Wageningen heeft hier een mooie bijdrage aan geleverd door de meegekomen supportersbus.

Na twee thuiswedstrijden staat CKV Unitas/Perspectief op 4 punten bovenaan de hoofdklasse. Het is een goed begin, maar dat is nog niet genoeg voor de doelstelling om de promo-league te bereiken. In de komende weken staan er nog veel wedstrijden op het programma, eindigend in een play-off/play-down programma. Zaak aan de Harderwijkers om te laten zien dat zij kunnen pieken op het juiste moment.

Het programma volgt zich nu snel op. Zaterdg 12 maart wordt de return tegen KV Wageningen al gespeeld in Wageningen. Maar eerst op dinsdag 8 maart reist de ploeg van coach Houtman af naar Hardinxveld-Giessendam. Om 20.30 wordt daar de inhaalwedstrijd gespeeld tegen HKC. De ploeg uit Hardinxveld-Giessendam heeft na twee wedstrijden 3 punten. HKC zal er alles aan doen om te laten zien dat zij met enkele voormalige korfballeague spelers de ploeg uit Harderwijk in toom kunnen houden en de koppositie overnemen. Een mooie test voor CKV Unitas/Perspectief 1 om te kijken of zij zich hier tegen kunnen wapenen in de eerste uitwedstrijd van het seizoen.

Zien wij jou in Hardinxveld-Giessendam?! ( je kan nog met de bus mee )

 

 

Met dank aan Mark