10-03

Nadat Unitas/Perspectief 1 op donderdag 3 maart een periode van 23 dagen met daarin 5 wedstrijden begon met een overwinning op Wageningen 1, was het dinsdag 8 maart alweer tijd voor de volgende competitiewedstrijd. Ditmaal een doordeweekse avondwedstrijd in Hardinxveld-Giessendam. De selectie van Unitas sprak in de kantine van het clubgebouw af voor het vertrek om met zijn allen te genieten van een goede sportmaaltijd die de selectie klaar moest stomen voor de avondwedstrijd.

Om 18:00 uur vertrok er een goed georganiseerde orangearmy bus vol spelers, stafleden en supporters naar Hardinxveld-Giessendam om zich voor te gaan bereiden op de wedstrijd tegen HKC 1 om 20:30 uur. Op zaterdag 5 maart heeft de voorbespreking voor de wedstrijd aan de hand van analyses en beelden van eerdere wedstrijden van HKC plaatsgevonden. HKC een ploeg die al meerdere jaren in de hoofdklasse uitkomt en een aantal ervaren spelers en speelsters in het eerste heeft spelen. Alvorens de wedstrijd gaat Unitas aan kop in de poule met 4 punten uit 2 duels, HKC staat tweede met 3 punten uit 2 duels. HKC 1 wist de eerste wedstrijd met 18-20 uit bij Wageningen te winnen, en de tweede wedstrijd werd in eigen hal gelijkgespeeld tegen Nieuwerkerk 1. Al met al belooft HKC 1 – Unitas/Perspectief 1 een mooi duel te worden tussen de enige ploegen die tot dan toe ongeslagen waren in de HKBa.

Beiden ploegen gebrand om ook in het derde duel ongeslagen te blijven stonden om 20:30 uur klaar om de wedstrijd te beginnen onder leiding van de ervaren scheidsrechters van der Lucht en Voskamp, die eerder deze week nog PKC – Fortuna in goede banen wisten te leiden. Het startschot was overduidelijk voor de thuisploeg die namelijk direct op een 4-0 voorsprong wisten te komen. Nadat er door de Harderwijkers 4-1 van werd gemaakt was het voor coach Marc Houtman zaak om meteen in de eerste time-out te vluchten. Unitas/Perspectief 1 hield zich nog niet aan de gemaakte afspraken en het was zaak om dit snel om te draaien. De time-out hielp daar echter niet echt bij want de thuisploeg bleef in de flow hangen en Unitas deed er simpelweg te weinig aan om dit te breken. Bij de volgende time-out die ook van de Unitaszijde kwam nog in de eerste helft stond er namelijk een 14-3 tussenstand op het scorebord! Mede door de korte aanvallen van de oranjehemden en het uiterst scherp schieten van HKC stond er dus al een verschil van 11 goals op het scorebord. Ook deze time-out wierp niet direct zijn vruchten af, wat resulteerde in een 19-5 ruststand. Alle meegereisde supporters werden de eerste helft wel getrakteerd op een mooie show, echter was dit niet van de ploeg waarvan ze het hoopten. HKC sloot de eerste helft af met een schotpercentage van 35%.

In de rustbespreking werden alle neuzen weer dezelfde kant op gezet om in de tweede helft in ieder geval nog te laten zien wat we waard zijn en om met een beter eergevoel terug in de bus naar huis te stappen. De presentatie van de Harderwijkers in de tweede helft is in ieder geval stukken beter dan die in de eerste helft want na een betere periode van Unitas nemen coaches Marrien Ekelmans en Peter Kamsteeg hun eerste time-out bij een 24-11 stand. Uiteraard is het ook niet heel gek dat de thuisploeg wat minder scherpte in de tweede helft weet op te brengen. De tweede helft loopt verder gelijk op en de wedstrijd eindigt met een mooie doorloopbal van Daan Reijgersberg in een 30-18 eindstand, wat inhoudt dat Unitas de tweede helft wel met 11-13 weet te winnen en de eer hersteld is.

De dank naar alle meegereisde supporters is groot en we hopen dan ook zoveel mogelijk van jullie weer te zien wanneer de gehele selectie van Unitas/Perspectief komende zaterdag 12 maart uit bij Wageningen zal spelen.

Wageningen 2 – Unitas/Perspectief 2: 16:00 uur. Wageningen 2 die alleen aan kop gaat in deze poule met 6 punten, terwijl de andere drie ploegen nog op 2 punten staan. Unitas 2 kan dus goede zaken doen door te winnen van de hoogst geklasseerde ploeg van dit moment.
Wageningen 1 – Unitas/Perspectief 1: 17:30 uur. De tweede keer in 9 dagen dat beide ploegen elkaar treffen. Wageningen 1 zal hongerig zijn om zijn eerste overwinning te willen behalen in eigen huis tegen Unitas/Perspectief 1 dat 3 punten meer heeft dan de nummer 4 Wageningen.