17-03

Zaterdag 12 maart is de selectie van Unitas/Perspectief afgereisd naar Wageningen voor twee belangrijke duels. Allereerst was het de beurt aan Unitas/Perspectief 2, wat goed uit de startblokken kwam, maar helaas de overwinning aan KV Wageningen 2 moest laten na een sterke 2e helft van de thuisploeg.

Vervolgens mocht Unitas/Perspectief 1 aantreden tegen de ploeg waar het een week eerder op de donderdag de volle buit tegen binnenhaalde. Waar tijdens de wedstrijd in Harderwijk begonnen werd met een 0-2 achterstand, kwam Unitas nu direct goed voor de dag en pakte het binnen no-time zelf de 0-2 voorsprong.

Na deze snelle start volgde een time-out aan de kant van KV Wageningen, welke bleek te werken. De achterstand werd omgebogen in een voorsprong waar de oranjehemden niet direct een antwoord op hadden. Om en om scorend werd vervolgens de rust bereikt met een 10-9 voorsprong voor KV Wageningen.

Na rust veranderde het spelbeeld. Unitas had de zaakjes goed op orde, had de controle en sloeg een gaatje van 2 a 3 doelpunten. Helaas verzuimde het de voorsprong uit te breiden en bleef Wageningen daardoor geloven in een overwinning. Het was immers hun laatste kans om nog wat in de poule te betekenen, en die veerkracht werd getoond. Tot 3,5 minuut voor tijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor Unitas, maar niks bleek minder waar. Het noodlot sloeg toe voor de goed ingevallen Marleen Wijnholds, die geblesseerd aan de knie gedwongen naar de kant moest.

De aanvallen van Unitas stokten, er werden verkeerde keuzes gemaakt en bij Wageningen leek alles te lukken. Punt voor punt werd Unitas bijgehaald, tot in de laatste minuut Wageningen zelfs met een 22-21 aan de goede kant van de score kwam.

Al met al een leerzame wedstrijd en voornamelijk laatste fase voor Unitas, welke de rug weer moet rechten voor de volgende finale op het programma op zaterdag 19 maart!

Waar Unitas dus een gat had kunnen slaan, is de stand in de poule nu weer dichter naar elkaar toe gekropen. Ook Unitas 2 wacht een belangrijke pot tegen DSC 3 om bij de onderste plek weg te blijven. Daarom kunnen we komende zaterdag voor zowel 1 als 2 alle steun goed gebruiken!!

14:50u Unitas/Perspectief 2 – DSC 3
16:35u Unitas/Perspectief 1 – HKC 1