21-03

Zaterdag 19 maart stond alweer de 5e speelronde op het programma. Met in ons achterhoofd het verlies en slechte start tegen HKC op dinsdag 8 maart, waren we ons bewust van het feit dat we alle zeilen bij moesten zetten. Er werd deze week niet over winnen of verliezen gesproken, nee we moesten ons houden aan het plan en op die manier zouden we het beste spel neer kunnen zetten.

Het 2e van Unitas/Perspectief pakte belangrijke punten tegen DSC en dit zorgde voor een lekker begin deze zaterdagmiddag. De tribune zat vol en iedereen was benieuwd wat voor weerstand we konden bieden tegen de verdiende nummer 1: HKC.

Om 16.35 uur werd door scheidsrechters Gerritsen en van der Meulen het startsein gegeven. De 1-0 kwam in de 2e minuut van de wedstrijd op het scorebord door een vrijstaande Renee Havenaar. Niet veel later schoot ook HKC via Fenna Zwang het 1e doelpunt binnen. De wedstrijd liep vervolgens gelijk op tot de 4-3 waarbij Jolien Landman met een afstandsschot de korf wist te raken. Unitas wist vervolgens een klein gaatje te slaan via een schot van Mike van Boven en Noah Bijsterbosch waarbij het verschil 3 punten was. HKC had in deze fase moeite met aanvallen en waren steeds na 1 schot de bal kwijt door een goed verdedigende Unitas. Lara Kreikamp had Hetty de stofzuiger weer meegenomen en hield goed overzicht, zij zorgde ervoor dat we steeds weer in bal bezit kwamen.

Toch wist HKC het tij te keren en kwamen via een vrijebal en doorloopbal terug in de wedstrijd. Met nog 7 minuten te spelen tot rust was de stand 8-8. Net voor rust wisten Sabine Verhoef en Noah Bijsterbosch een gaatje te slaan van 2 punten. Dit was toch zeker een andere wedstrijd dan dinsdag 8 maart. Een vermoeid uitziende HKC had niet de scherpte die zij toen wel hadden en hier wist Unitas goed gebruik van te maken. Daarnaast was de aanvalsopzet bij Unitas beter en kon door de goed verzorgde rebound meer kansen gecreëerd worden.

Na rust kwam Unitas via een doorloopbal van Mike van Boven op een gat van 3 punten. De aanvallen hierna waren door HKC beter georganiseerd waardoor de stand tot een 12-12 kwam. Het was een spannende slotfase en iedereen zat op het puntje of stond op van zijn stoel. Via 2 belangrijke schoten wist Renee Havenaar opnieuw een gaatje van 2 punten te slaan, vervolgens liep de stand uit naar 18-14 met nog 9 minuten te spelen.

Nadhie den Dunnen, die zeer goed werd verdedigd door Sabine Verhoef, wist met haar 2e doelpunt de stand op 18-14 te zetten.
In deze laatste fase van de wedstrijd wist HKC zich terug te vechten tot een stand van 19-18 en werd het weer een echte wedstrijd. Gelukkig was daar onze ervaren speler Thomas Hoekstra die voor een kleine opluchting kon zorgen en de 20-18 wist binnen te schieten met nog 2 minuten te spelen. HKC was genoodzaakt risico te nemen waardoor er ruimte kwam voor onze captain Mike van Boven, hij wist met een schot en vrijebal in de laatste seconde de 22-18 op het scorebord te zetten. Het feestje was al een paar seconden voor tijd ingezet door een time-out van hoofdtrainer Marc Houtman, hiermee liet hij ons genieten van het publiek en de verdiende overwinning.

Met de winst op HKC hebben we de thuiswedstrijden naar ons toegetrokken en zijn we ongeslagen in eigen huis.
Grote dank naar alle supporters, dit heeft weer voor verschillende kippenvel momentjes gezorgd.

We hebben als team gestreden en als team deze prestatie neergezet. Iedereen van de selectie heeft zijn/haar steentje bijgedragen. Dit zullen we ook de komende weken nodig hebben.

Zaterdag 26 maart zal de selectie van Unitas/Perspectief afreizen naar Nieuwerkerk aan de IJssel voor het laatste duel in de poule. Om 18.10 uur zal het zal het duel tussen de tweede teams plaats vinden en om 20.00 uur het duel tussen de eerste teams.

Dit wil je niet missen! Laten we de Kleine Vink Hal oranje kleuren met elkaar. Geef je daarom op voor de busreis, de kosten per persoon zijn 10 euro. Meld je hier aan.