Nieuws

28-03

Wanneer er gevraagd wordt om een verslag te schrijven over een wedstrijd ga je voor inspiratie deze nog een aantal momenten terugkijken. En deze inspiratie werden er op vele vlakken gegeven:

Als speler van Unitas vind ik het opvallend hoe vaak er bij een tegenstander geklaagd wordt over het spel van ons. Wanneer iemand op een plek zit waar hij als enige zijn mening kan verkondigen en geen tegengeluid gegeven kan worden is dat in mijn ogen niet heel sjiek. Best zonde voor een vereniging als Nieuwerkerk met een mooie selectie en grote ambities. Mede als de sfeer bepaald wordt door enkele opmerkingen vanuit het thuispubliek mag je denk ik niet raar opkijken dat daar op gereageerd/ geacteerd wordt.

Genoeg daarvoor…. Afgelopen zaterdag stond dus de laatste wedstrijd in de interessante poulefase op het programma. Deze poule-indeling met 4 ploegen was een noodzaak vanwege het late beginnen van de competitie maar heeft het wel aantrekkelijk gemaakt. Elke wedstrijd speel je voor directe invloed in de tussenstand. Zo ook de laatste wedstrijd tegen Nieuwerkerk. Alleen bij winst waren we niet afhankelijk van de wedstrijd tussen Wageningen en HKC, die op hetzelfde moment speelden.

Opvallend aan de opstellingen was dat bij Nieuwerkerk twee sterkhouders niet konden starten. Niels viel vorige week uit tegen Wageningen en kan hopelijk dinsdag (Play-offs tegen Tempo, red.) wel weer spelen. Daarbij kwam de zwangerschap van Babette blok, die daardoor ook haar team aanmoedigde vanaf de bank.

Afwezig bij ons was Ineke, die had haar vrijgezellenfeest. Voor wie afvraagt wat ze gedaan heeft moet vanavond maar haar benen bekijken.

De wedstrijd begint moeizaam, beide ploegen verdedigend onder controle en het duurt 7 minuten voordat Nieuwerkerk hun eerste en enige voorsprong van de wedstrijd mogen noteren. Na 12 minuten wordt de 1-1 gemaakt. Nadat Sabine vorige week een goede verdedigende wedstrijd te hebben gespeeld was het deze keer aan de andere kant. Ze start met 2/2 en geeft een startsein voor het uitlopen naar 6-1.

Er wordt in die fase heel goed verdedigd door het vak van Lara, Jolien, Daan en Mike. Hierdoor krijgt de aanval de ruimte om veelvuldig tot kans te komen. Deze gaan er helaas niet in en na 8 minuten wordt pas de volgende score genoteerd, 6-2.

Het einde van de tweede helft is er eentje waaruit blijkt dat het echte gif in deze wedstrijd ontbreekt. Nieuwerkerk lijkt zich al vroeg neer te leggen bij een wedstrijd uitspelen en vanuit onze kant wordt er wel energie geleverd maar toch voelt het alsof we de controle niet meer gaan weggeven en niet in gevaar gaan komen.

De rust wordt opgezocht met een 11-5 voorsprong voor de Orange Army. Daar wordt besproken dat we scherp moeten blijven, met een ruststand van 13-11 bij HKC-Wageningen kan er immers alles gebeuren.

Tweede helft was er eentje met twee gezichten. De eerste periode is voor ons en wordt het gat met Nieuwerkerk overtuigend groter. Binnen korte tijd staat het 17-7 en is de wedstrijd gespeeld. Hierdoor is er ruimte om de speeltijd over de selectie te verdelen aangezien we Dinsdag alweer richting Fryslan mogen. Dit is het moment dat Lucca Boehlé haar debuut maakt in de zaal en zelfs nog mag scoren.

Het einde van de wedstrijd is voor Nieuwerkerk, bij een stand van 21-10 maken zij nog 4 goals op rij en fluiten de scheidsrechters af bij 21-14.

Met dit resultaat zijn we geplaatst voor de Play-offs. Het is als speler heel tof om te merken hoe de vereniging met de resultaten meeleeft. De supporters die elke week meereizen om aan te moedigen maakt ons, ik denk dat ik namens de selectie spreek, heel erg trots! Dat hier een jeugdbende is opgezet die liederen staan te zingen en op trommels te slaan is heel gaaf, jullie geven ons daarmee echt heel veel energie! Af en toe wil je als speler daar zelf ook wel een wedstrijdje tussen staan. Een ding weet ik zeker, als ik over een aantal jaar als ik stop met spelen, sta ik tussen die jeugdbende. Dat leeftijd geen rol speelt in het feesten bleek ook in de kantine, waar iemand met een heel groot oranje hart op de tafel heeft staan dansen. Ik had het niet verwacht maar heb wel genoten…….

Aankomende dinsdag is het al zo ver, de eerste play off wedstrijd richting de tussenklasse en misschien wel meer. Want wie niet droomt of te weinig ambitie uitspreekt zal het nooit halen. Het verslag van die wedstrijd zal later volgen!