03-04

Cola, sinas, 7-up Unitas is de beste club! Ja zelfs ik als nieuwkomer begin de liedjes te kennen.

Gisteravond was de beslissende tweede wedstrijd tussen Unitas/perspectief en Mid-Fryslân om een plek in de tussenklasse binnen te slepen. De wedstrijd van dinsdagavond werd gewonnen met 2 punten verschil maar daar was nog niks mee gespeeld. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.

Toen wij de zaal in kwamen lopen rond een uurtje of 15 waren veel selectieleden en supporters al bezig om de zaal en kantine oranje te kleuren, de sfeer zat er al meteen goed in. Om 17:00 mochten we dan eindelijk van start gaan in een bomvolle hal met veel meegereisde supporters uit Friesland en onze eigen fantastische supporters. De eerste paar aanvallen van onze kant waren nog niet meteen doeltreffend maar toen Noah Bijsterbosch vanaf de stip de score wist te openen ging het hard en scoorde Unitas een reeks van 5 doelpunten waarna de uitploeg een time-out nam.
Dit was een goede beslissing want toen deed Mid-Fryslân meteen iets terug met twee doelpunten. Na een stand van 6-2 gingen de scores even om en om tot dat Unitas een gat sloeg naar de rust toe. Waardoor we gingen rusten met een stand van 14-7.

Na rust was het Mid-Fryslân wat beter uit de kleedkamer kwam en de spanning weer in de wedstrijd bracht. Maar gelukkig bleven wij zelf daarna ook mee scoren en werd het gat nooit kleiner dan 3 doelpunten in het voordeel van Unitas. Met een stand van 21-17 kreeg Thomas Hoekstra met een mooie actie een stip mee en bracht de coach Jort Wiegersma in om de stip te nemen. Hij wist de stip te verzilveren en met nog 3 minuten op de klok mochten we dit niet meer weggeven. De supporters maakte er vast een feestje van en toen het eindsignaal klonk konden we samen het feestje vieren.

Nu hebben we de tussenklasse bereikt met zijn allen maar zijn we nog niet uitgespeeld. In een best of three pot tegen Top (Arnemuiden) wordt er bepaald wie er mag spelen in de hoofdklasse finale van 16 April. Aanstaande dinsdag zullen wij afreizen naar Arnemuiden (Net iets achter China volgens Mark Kreikamp). Wij hopen uiteraard weer op jullie support, op welke manier dan ook!