08-04

Dinsdagavond 5 april 2022, de avond waarop we met ca. 70 mensen de tweehonderdtwintig kilometer naar Top Arnemuiden (blijkt toch net iets voor China te liggen) mochten afreizen voor de eerste wedstrijd van de halve finale. Dan vraag je je af, waarom 70 mensen? Je staat toch maar met z’n 8-en in het veld?

Nou, inmiddels is deze groep flink uitgebreid. De spelers, staf, publiek, het is één grote groep geworden wat niet meer afzonderlijk van elkaar genoemd kan worden en allemaal van grote invloed is op het resultaat van de wedstrijden. Een besef momentje over deze nu al bijzondere reis dit zaalseizoen!

Je zou denken dat er op de terugweg voldoende tijd was om dit wedstrijdverslag te schrijven, maar toch gekozen om even wat nachtrust in te halen, hoop op uw begrip

Maar goed, terug naar de wedstrijd.

De eerste helft kwam direct goed los, waarbij om en om gescoord werd. Vooral Daan Reijgersberg en zijn directe tegenstander waren ‘on fire’. Aan de andere kant hadden de dames van Top hun handen vol aan de aanvallende power van routinier Ineke de Boer. Top koos er dan ook voor om Anita de Ridder naar die kant te halen om zo meer verdedigende pressie te kunnen geven.

Unitas sloeg een klein gaatje naar 6-9, maar kon nog niet helemaal loskomen. Met Top Arnemuiden heb je dan ook een ploeg die zich goed kan vastbijten en het fysieke duel niet schuwt. Gelukkig is dat andersom ook het geval, waardoor de ploegen elkaar in evenwicht hielden de eerste helft. Uiteindelijk werden de kleedkamers opgezocht met een 13-13 ruststand. Voor Unitas relatief veel doelpunten tegen de eerste helft in vergelijking met andere wedstrijden, dus zaak om de boel nog scherper neer te zetten de tweede helft, waarin alles nog mogelijk was.

De tweede helft kwam Top het beste uit de kleedkamer. Er werd direct een gaatje geslagen van 16-14. Zaak voor Unitas dus om dit gaatje weer te dichten en dat lukte. Na de 17-17 werd de voorsprong weer teruggepakt. En deze keer werd deze voorsprong uitgebouwd. Via 17-18 werd het 17-19 en uiteindelijk stond Unitas een paar minuten voor tijd 19-22 voor. Dit ook te danken aan het sterk verdedigende werk van onder andere Mark Kreikamp en Jesse Aartsen. Zij zorgen ervoor dat de spelregel ‘gedekt’ weer terug is gekomen in het boekje van de scheidsrechters.

Maar goed, 19-22 dus. Met de zuivere speeltijd en schotklok weten we dat deze voorsprong nog niks hoeft te betekenen. Top richtte zich nog één keer op en het lukte met een paar knappe goals om terug te komen tot 21-22. Voor Unitas een leermoment om de slotfase zorgvuldiger uit te spelen, waardoor de tegenstander niet nog zo dichtbij kan komen.

Het was nog even billenknijpen, met 25 seconden op de klok kreeg Top nog één aanval. Bij een gelijke stand moet er verlengd worden, en dat zou de woensdagochtend wekkertechnisch nog zwaarder maken, dus genoeg motivatie om de deur dicht te gooien en de overwinning binnen te slepen! Dit lukte, en zo kon volgens vaste prik het feestje ‘in de hoek’ gevierd worden!

Zaterdag 9 april speelt het ‘Vlaggenschip’ om 20:00u de tweede wedstrijd tegen Top Arnemuiden. Bij winst staan we in de Hoofdklassefinale! Nooit gedacht dat een keer te mogen schrijven…..  Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt om 18:00u Unitas/Perspectief 2 (oftewel ‘Reddingsboot’) tegen Blauw-Wit 3 om een plek in de nieuwe tussenklasse.

En mocht u in de gelegenheid zijn:
12:45u Unitas/Perspectief C1 – OVVO C1 (strijd om handhaving in de hoofdklasse)
14:30u Unitas/Perspectief B1 – Dos Kampen/Veltman B1 (strijd om handhaving in de hoofdklasse)
16:00u Unitas/Perspectief 3 – Heerenveen 3 (strijd om promotie naar de Overgangsklasse)