Nieuws

10-04

Nadat Unitas/Perspectief 1 als promovendus dit jaar aan een op voorhand loodzware poule begon aan de hoofdklasse schrijven we geschiedenis door de hoofdklasse finale te behalen volgende week zaterdag 16 april in Dordrecht!

Op deze drukke playoffdag werd er door verschillende teams playoffs gespeeld. Te beginnen met Unitas C1 - Ovvo C1, dit resulteerde in een 13-10 overwinning.
Vervolgens speelde Unitas B1 tegen Dos Kampen B1, Unitas wist ook deze wedstrijd te winnen met 32-10. Unitas 3 wist ook te winnen van Heerenveen 3 met 27-14.

Om 18:00 uur stond de eerste playoff wedstrijd van Unitas/Perspectief 2 op het programma bij sportcomplex de sypel tegen Blauw-Wit 3. Na een offday van het tweede eindigde de wedstrijd in een 12-15 stand. Kortom, komende zaterdag 16 april moet Unitas/Perspectief 2 een verschil van drie goals goed maken in Amsterdam tegen Blauw-Wit 3.

Zoals eerder te lezen won Unitas/Perspectief 1 afgelopen dinsdag in Arnemuiden met 21-22, aangezien dit om een best of three gaat, maakte het onderlinge verschil niet uit. Nog nooit eerder wist Unitas de playoffs in de hoofdklasse te behalen, na een bijzondere competitie mede door corona en het toevoegen van de tussenklasse komend jaar werd dat dit jaar in een op voorhand moeilijke poule toch behaald. Nadat Mid-Frysland in twee wedstrijden werd verslagen mocht Unitas/Perspectief 1 op zaterdag 9 april voor de tweede wedstrijd tegen Top Arnemuiden aantreden.

Tijdens de warming-up stroomt de zaal vol met publiek en is de sfeer al te voelen. Met een andere set boxen en Niels van Vliet achter de knoppen als "DJ" en omroeper tegelijkertijd. Dit zorgde voor een goede sfeer tijdens het oplopen van de hoofdmacht samen met de Teams van de week, de E1 en de E2.
Het arbitrale duo wat vandaag voorgesteld kon worden waren Stan de Groot en Peter van der Terp, Unitas wil hen ook feliciteren met de aanstelling van het fluiten van de korfballeague finale op 16 april. Nadat het confetti opgeruimd was werd er ingefloten. Top Arnemuiden nam aan de hand van topschutter Jurgen Jansen de eerste voorsprong. Het eerste gaatje van twee werd echter geslagen door de oranjehemden, na een goede pass van Noah Bijsterbosch zorgt Sabine Verhoef met een doorloopbal voor de 4-2 voorsprong. Tot aan de rust is het om en om doelpunten maken wat leidt tot een 10-7 ruststand. De doelpunten zijn schaars in de eerste helft, hoe anders was dit in de heenwedstrijd waar er een ruststand van 13-13 op het scorebord stond. In de rust bespreken de Harderwijkers de tactische omzettingen en heeft men het nog over de geweldige ambiance die er is in de hal. Tijdens de gehele wedstrijd wordt er luidkeels gezonden en komt er ongekend veel volume van de tribunes af.

De tweede helft komt moeizaam om gang, de eerste 8 minuten van de tweede helft valt er geen goal. Dankzij goed verdedigend werk van beide ploegen. Unitas breekt de ban eerder en loopt uit naar 15-8. Top Arnemuiden doet nog wel wat terug maar dit mag niet meer baten. Al met al is het qua doelpunten niet de meest indrukwekkende wedstrijd, maar verdedigend is het wel erg goed van de Harderwijkse zijde. Een minuut voor tijd is er nog ruimte voor een publiekswissel voor Ineke de Boer die haar laatste thuiswedstrijd in de zaal speelt voor de hoofdmacht van Unitas/Perspectief. Na een jarenlange carrière in het eerste gaat zij zich nu meer focussen op haar werk, wat niet te combineren valt met korfballen op hoog niveau. Voor haar in de ploeg komt Marleen Wijnholds Ruitenbeek die eenzelfde publiekswissel ontving bij de wedstrijd van het tweede. Uiteraard gaan wij beide dames nog wel in actie zien in de rest van dit seizoen. De einduitslag wordt bepaald door een benutte strafworp van Thomas Hoekstra die er 17-12 van maakt.

Bij het laatste fluitsignaal stormen de fantastische supporters het veld op om een feestje te vieren met de spelers. De supporters die de gehele wedstrijd te horen waren en voor een geweldige sfeer hebben gezorgd worden bedankt door de selectie, niet alleen voor vandaag, maar voor het hele seizoen.

MAAAAR,

Het seizoen is nog niet klaar, Unitas/Perspectief 1 schrijft namelijk geschiedenis door voor het eerst in de historie de hoofdklassefinale te behalen. De finale zal gespeeld worden tegen HKC 1, waar eerder dit seizoen al twee wedstrijden tegen gespeeld werden. De wedstrijd in Hardinxveld-Giessendam werd verloren en de wedstrijd in Harderwijk werd gewonnen. Voor deze finale is alle steun weer nodig en zal de selectie de fantastische supporters wederom nodig hebben, dus komt allen op zaterdag 16 april naar Dordrecht om 20:30. Kaarten kunnen gekocht worden via deze link .

Tevens speelt Unitas/Perspectief 2 een belangrijke wedstrijd volgende week in Amsterdam voor een plaats in de tussenklasse volgend jaar. Deze wedstrijd zal gespeeld worden om 12:00 uur bij Blauw-Wit.